• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Hakkari İl Genel Meclisi Üyesi Çapraz, Taburcu Olur Olmaz Tutuklandı

Hakkari İl Genel Meclisi Üyesi Çapraz, Taburcu Olur Olmaz Tutuklandı
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde hendek kapatma ve barikat kaldırma operasyonu sırasında "canlı kalkan" olmak isteyen guruptaki Demokratik Bölgeler Partisi...

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde hendek kapatma ve barikat kaldırma operasyonu sırasında "canlı kalkan" olmak isteyen guruptaki Demokratik Bölgeler Partisi (BDP) il genel meclisi üyesi Sibel Çapraz (35), tedavi gördüğü hastaneden taburcu olur olmaz tutuklandı. Çapraz, çıkan olaylarda yaralanmıştı.

Hakkari İl Genel Meclisi üyesi Sibel Çapraz, Van Dursun Odabaş Tıp Merkezi ve İstanbul Metin Sabancı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir süredir tedavi görüyordu.

96 günlük tedavisi boyunca 15 ameliyat geçiren Çapraz, İstanbul'da tedavi gördüğü hastaneden, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki ameliyatını olmak üzere bu sabah taburcu edildi. Vurulduğu günden beri hastanede polis gözetiminde olan Çapraz, önce İstanbul Vatan Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Buradaki polis sorgusunun ardından İstanbul Adliyesine götürülen ve Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Yüksekova'daki savcı tarafından sorgulanan Çapraz, tutuklu yargılanması isteğiyle Yüksekova Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi.

Mahkeme sırasında Çapraz'ın avukatları Kutbettin Bayazit ve Nurullah Seyitoğlu, Çapraz'ın sağlık durumuna dair mahkeme heyetini bilgilendirerek tahliye talebinde bulundu. Çapraz da kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini, şuan suçlu değil mağdur durumda olduğunu söyleyerek tahliyesini istedi.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Avukatlar Bayazit ve Seyitoğlu'nun, Çapraz'ın İstanbul'daki hastaneden taburcu edildiğini ancak tedavisinin devam ettiğini, Van'da ameliyat için gün verildiğini ve dolayısıyla cezaevi şartlarının kendisinin sağlık durumunu olumsuz etkileyeceğini belirtti.

Yüksekova Sulh Ceza Mahkemesi de, Çapraz'ın "örgüt üyeliği" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçlarından tutuklanmasına karar verdi. Çapraz da Bakırköy Kadın Tutukevine gönderildi.

Çapraz'ın avukatları, verilen karara itiraz edeceklerini söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim