• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Hadis yarışması birincileri umre ile ödüllendirildi

Hadis yarışması birincileri umre ile ödüllendirildi
Zinde Gençlik İzcilik Kulübü, Son Peygamber Platformu ve Yozgat Eğitim Sosyal Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü'nün (YESDER) ortaklaşa düzenlediği Ufka...

Zinde Gençlik İzcilik Kulübü, Son Peygamber Platformu ve Yozgat Eğitim Sosyal Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü'nün (YESDER) ortaklaşa düzenlediği Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları'nın 4.'sü olan "1001 Hadis Seçkisi'nde birinci olanlar hayırsever iş adamı Bilal Şahin tarafından çeşitli hediyeler ve umreyle ödüllendirildi.

Yozgat Büyük Sinema Salonu'nda düzenlenen ödül törenine, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Yozgat İdare Mahkemesi Hakimi Ahmet Yanık, bazı daire müdürleri, iş adamları Bilal Şahin, Celal Köse ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan YESDER Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Sağlam, bu yıl 4.'sü düzenlenen 1001 Hadis Seçkisi konulu yarışmaya Türkiye genelinde 376 bin kişinin katıldığını belirtti. Sağlam, "Bu yarışmaya Yozgat genelinde 4 bin 753 kişi katıldı. 3 Nisan'da yapılan yarışmanın bugün ödül törenini düzenliyoruz. Yarışmamıza sponsor olan bütün hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey de "Hadisin Hayatımızdaki Yeri ve Önemi" konulu konferans verdi. Rektör Karacabey, şunları kaydetti: "Peygambersiz bir hayatın, onu örnek alamayan bir hayatın gerçekten bir anlamı yoktur. İnsanlar bazen farklı sebeplerle bilim adına Peygamber SAV'nin sünnetini tartışıyorlar. Sünneti tartışmak yerine sünneti anlamak lazım. Sünneti konuşmak yerine sünneti yaşamak lazım. İnanıyoruz, inandığımız için ibadet ediyoruz. O'nu örnek almadan ibadet yapabilir miyiz? O'nun bize öğrettiğini yaşamadan ibadetimiz caiz olur mu? "İbadetimizi nasıl yapacağımız?" sorusunu bize öğreten O'dur. Peygamberimizin hayatını örnek alıyorsak aile içerisinde huzurumuz vardır. Hayatımızın çeşitli bölümlerinden bir hadis alalım ve onu yaşayalım. O'nu günlük hayatımızda huzurlu bir hayatı yakalamış oluruz. Peygamberimiz (SAV) "sizin en hayırlınız eşine en iyi davrananınızdır." Müslüman bir aile reisi sadece bu hadisi örnek alsa o zaman nasıl davranacağını ona göre yapar. Peygamberimiz yine "Müslüman bir hanım Allah'a ibadetini yapar ve eşinin rızasını kazanırsa cennetliktir" buyuruyor. Bu hadisi öğrenen bir eş ona göre hareket eder ve o evde huzur olur."

Konferansın ardından 3 kategoride yapılan 1001 Hadis Seçkini yarışmasında dereceye giren öğrencilerden üçüncüler iş adamı Celal Köse tarafından 500, ikinciler 750 lira ile ödüllendirilirken, birinciler ise iş adamı Bilal Şahin tarafından çeşitli hediyeler ve umre ödülü ile ödüllendirildi.

Katkılarından dolayı Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey ve Bilal Şahin'e plaket verildi.

Cihan

Hadis yarışması birincileri umre ile ödüllendirildi

Hadis yarışması birincileri umre ile ödüllendirildi

Hadis yarışması birincileri umre ile ödüllendirildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim