• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C

Güreşte Rio kotası için İstanbul'da son dönemece giriliyor

Güreşte Rio kotası için İstanbul'da son dönemece giriliyor
Bu yıl Brezilya'da düzenlenecek olan 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları'na sayılı günler kalırken, ülkeler de daha fazla sporcu ile katılmanın çalışmalarını...

Bu yıl Brezilya'da düzenlenecek olan 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları'na sayılı günler kalırken, ülkeler de daha fazla sporcu ile katılmanın çalışmalarını yapıyor. Kotaya takılan ülkeler, özel turnuva ve şampiyonalarla kota almak için mücadele ediyorlar.

Türkiye'nin olimpiyatlardaki madalya lokomotifi olan güreşte ise kota mücadelesi devam ediyor. Türkiye şu ana kadar grekoromen stilde 130 kiloda Rıza Kayaalp, serbest stilde 65 kiloda Yakup Gör, 74 kiloda Soner Demirtaş, 86 kiloda Selim Yaşar, 97 kiloda İbrahim Bölükbaşı, 125 kiloda Taha Akgül ve kadınlar serbest stilde de 58 kiloda Elif Jale Yeşilırmak, 63 kiloda Hafize Şahin, 69 kiloda Buse Tosun, 75 kiloda Yasemin Adar olmak üzere 10 sıklette kota aldı.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, güreşte 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunlarına tam kadro gitmek istediklerini söyledi. Rio Olimpiyatları için güreş dalında son dönemece girildiğini de belirten Başkan Aydın, "6-8 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da yapılacak olan 2. Dünya Eleme Turnuvası'na 85 ülkeden yaklaşık 600 sporcunun katılması bekleniyor." dedi.

İstanbul'daki turnuvada ilk ikiye giren sporcuların Ağustos ayında Rio Olimpiyatları'na katılma hakkı elde edeceğini de belirten Başkan Musa Aydın, turnuva hakkında yaptığı açıklamada, "Ülke olarak bu turnuvaya çok önem veriyoruz. Olimpiyatlara sporcularımızı tam kadro götürmek istiyoruz. Güreşçilerimizin bu konuda çok istekli olduğunu ve ellerinden gelenin fazlasını da yapacaklarını biliyorum." dedi.

6-8 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek olan turnuva güreş dalında olimpiyatlara gidecek son sporcuları belirleyecek. İlk eleme turnuvası 2015 yılında ABD'nin Las Vegas eyaletinde yapıldı. Daha sonra geçtiğimiz haftalarda Sırbistan'ın Zrenjanin kentinde Avrupa Eleme turnuvası yapılırken son olarak da geçen hafta Moğolistan'ın Ulan Batur kentinde 1. Dünya Eleme Turnuvası düzenlendi. Bu turnuvalarda toplamda 10 sporcu Rio vizesini almıştı. İstanbul'da yapılacak olan 2. Dünya Eleme Turnuvası ise olimpiyatlara gitmek isteyen sporcular için son şans bakımından kritik öneme sahip.

AYDIN: TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİNİ GÖSTERECEĞİZ

Turnuva hakkında konuşan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, İstanbul'da yapılacak olan turnuva ile ilgili hazırlıkların yoğun bir çalışmayla devam ettiğine dikkat çekerek, "85 ülkeden gelecek olan sporcularımızı, antrenörlerimizi ve hakemlerimizi en iyi şekilde karşılamak için hazırlıklarımızı ve planlarımızı yapıyoruz. En ufak ayrıntıları bile tekrar tekrar gözden geçiriyoruz. Ekibimiz canla başla hazırlıkları tamamlıyor. Gelecek sporcularımızı İnşallah Türk misafirperverliğine yakışır bir şekilde karşılayacağız ve ağırlayacağız." dedi.

Turnuvanın güreş branşında ülkelerin son umudu olduğuna da değinen Başkan Aydın, "Ülke olarak bu turnuvaya çok önem veriyoruz. Olimpiyatlara sporcularımızı tam kadro götürmek istiyoruz." diyerek, şöyle devam etti:

"Güreşçilerimizin bu konuda çok istekli olduğunu ve ellerinden geleceklerinin fazlasını da yapacaklarına inanıyorum. Lakin bu turnuvaya katılan ülkelerin sporcuları da Olimpiyatlara katılma konusunda istekli. Onlarda elinden geleni yapacaklardır diye düşünüyorum. İnşallah sporcularımız bu turnuvada başarılı bir şekilde maçlarını yaparak Olimpiyat vizelerini alacaktır. Turnuvaya katılan tüm sporculara başarılar diliyorum."

"TÜRKİYE'DEN 8 GÜREŞÇİYLE BİRLİKTE YAKLAŞIK 600 SPORCU KATILACAK"

Türkiye'nin ev sahipliğini yaptığı ve İstanbul Bağcılar Spor Kompleksinde 3 gün sürecek olan turnuvaya 85 ülkeden yaklaşık 600'e yakın sporcu tüm yeteneklerini sergileyecek.

Kıyasıya mücadelelerin yaşanması beklendiği müsabakalarda derece alan sporcular Ağustos ayında Brezilya'nın Rio kentinde yapılacak olan 2016 Rio Olimpiyatlarına katılma hakkı elde edecekler.

Turnuvada maçlar serbest stil, grekoromen ve kadınlar serbest stil branşlarında yapılacak. Müsabakalarda en fazla serbest stilde sporcuların güreşmesi beklenirken, ikincisi grekoromen stilde bekleniyor. Türkiye Milli Takımı ise 8 sporcu ile turnuvada mücadele edecek.

MİLLİ TAKIMDAN 10 GÜREŞÇİMİZ GARANTİLEDİ

Türkiye daha önce katıldığı turnuvalarda toplam 10 güreşçisiyle Rio Olimpiyatları'na gitmeye hak kazanmıştı.

Rio vizesi alan milli güreşçilerin katıldığı turnuvalar ve sıkletleri şunlar:

2015 yılı Eylül ayında ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda hak kazanan güreşçilerimiz:

Grekoromen: 130 kiloda Rıza Kayaalp

Serbest Stil: 86 kiloda Selim Yaşar, 125 kiloda Taha Akgül

Serbest Stil Kadın: 58 kiloda Elif Jale Yeşilırmak

15-17 Nisan 2016 tarihleri arasında Sırbistan'ın Zrenjanin kentinde düzenlenen Avrupa Kıtası Eleme turnuvasında 3 güreşçi hak kazandı. Kazanan güreşçilerin isimleri ise şöyle:

Serbest Stil: 97 kiloda İbrahim Bölükbaşı

Serbest Stil Kadın: 69 kiloda Buse Tosun, 75 kiloda Yasemin Adar

Son olarak 22-24 Nisan 2016 tarihleri arasında Moğolistan'ın Ulan Batur kentinde düzenlenen 1. Dünya Eleme Turnuvası'nda 3 güreşçi hak kazandı. Güreşçilerin isimleri ise şöyle:

Serbest Stil Kadın: 63 kiloda Hafize Şahin

Serbest Stil: 65 kiloda Yakup Gör, 74 kiloda Soner Demirtaş

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim