• BIST 9886.95
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Güngör: “Vergiler 400 Milyar TL’yi Aştı”

Güngör: “Vergiler 400 Milyar TL’yi Aştı”
Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, bugün Türkiye'nin 10 yıl önceki milli geliri düzeyinde vergi toplandığını belirterek, "Vergiler 400 milyar...

Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, bugün Türkiye'nin 10 yıl önceki milli geliri düzeyinde vergi toplandığını belirterek, "Vergiler 400 milyar TL'yi aştı" dedi.

Mersin Vergi Dairesi Başkanı Güngör, 27. Vergi Haftası dolayısıyla Grup Müdürleri ile birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO) ziyaret etti. Güngör ve beraberindeki heyeti MTSO Meclis Başkanı Mahmut Arslan ve MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Meclis Başkan Yardımcısı Murat Çalışkan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Enis Hekimoğlu ve Ali Fuad Budur ile birlikte ağırladı.

Ziyarette, vergi sistemi hakkında bilgi veren Güngör, "Bugün, Türkiye'nin 10 yıl önceki milli geliri düzeyinde bugün vergi toplanıyor. Vergiler 400 milyar TL'yi aştı. Bu, devasa bir rakam. Toplanan vergiler, vergi verenler açısından da büyük önem taşıyor. Ülke refahı için vergi önemli bir anahtar" dedi.

Mersin'de vergi gelirlerinin azalan ihracat, ithalat rakamlarına bağlı olarak bir miktar düşüş göstermesine rağmen Türkiye sıralamasındaki yerini koruduğuna dikkat çeken Güngör, "Mersin, vergi sıralamasında 6'ncı sırada. Bu, bizler için sevindirici" diye konuştu.

MTSO Meclis Başkanı Arslan ise maliyenin artık sanayici ve tüccara daha yakın olduğunu söyledi. Her türlü konuda kendilerine yardım edildiğini kaydeden Arslan, bu alanda yaşanan gelişmeleri memnuniyetle takip ettiklerini dile getirdi.

MTSO Başkanı Aşut da toplanan vergilerin halka, iş adamlarına geri dönmesinin memnuniyet verici olduğunu vurgulayarak, "Bugün Rusya'da ihracatçımız sıkıntı yaşasa narenciye ihracatçımıza teşvikler veriliyor ya da turizmde sıkıntı olsa turizmci destekleniyor. Devlet günümüzde aldığı gibi veriyor da. Eskiden böyle teşvikler yoktu. Bu nedenle vergi bilincinin daha çok oturmasını önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

Güngör: “Vergiler 400 Milyar TL’yi Aştı”

Güngör: “Vergiler 400 Milyar TL’yi Aştı”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim