• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Güneydoğu’daki Asker Ve Polislere Baklava Takviyesi

Güneydoğu’daki Asker Ve Polislere Baklava Takviyesi
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde PKK terör örgütüyle mücadele eden Özel Hareket Polisleri ile askerlere Kilis'ten 1 ton baklava gönderildi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde PKK terör örgütüyle mücadele eden Özel Hareket Polisleri ile askerlere Kilis'ten 1 ton baklava gönderildi.

Diyarbakır, Mardin ve Şırnak'ta terörle mücadele eden polis ve askerlere destek vermek için Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara'nın önderliğinde esnafın da katkısıyla toplanan 1 ton baklava törenle gönderildi.

Belediye Başkanı Hasan Kara, sosyal sorumluluk projesi altında böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade ederek, "Yanı başımızda dün Irak'ta, bugün Suriye'de yaşanan vahşeti, insanlık dramını görmemek mümkün değil, kardeş kavgasının iç çatışmanın insanları nereye götürdüğünü ne vahim sonuçlar doğurduğunu hepimiz canlı şekilde yaşıyoruz. Biz vatanın, bayrağın ve ülke sınırlarının ne kadar kutsal olduğunu ve dokunulmaz olduğunu özellikle Suriye sınırında yaşayan bir il olarak daha canlı görüyoruz. Burada bu bayrak altında bu vatan toprağında biz rahat bir şekilde yaşarken her gün bomba sesinden yatılamaz durumdayken biz, bomba sesi altında nasıl yaşadıklarını tahmin bile edemiyoruz" dedi.

Dış mihrakların ve hainlerin işbirliği neticesinde çok ciddi bir şekilde içlerinde yara meydana getirdiğini ifade edene Kara, "Biz bu vatanın kıymetini bilmemiz gerekirken, bu toprağın kıymetini bilmemiz gerekirken, güvenlik güçlerimize destek olmamız gerekirken, tam tersi devletin imkanlarını ellerindeki belediye imkanlarını, diğer ellerindeki tesisat ve imkanları bu milletin hayrına kullanmak varken, bu milletin hizmetine sunmak varken, hendek açmaya, bomba yerleştirmeye, güvenlik güçlerimizi şehit etmeye ve insanlarımızı rahatsız etmeye harcamaları şahsen benim ve buradaki Kilis halkının çok ağrına gidiyor. Bu yetmezmiş gibi aydın diye geçinen bazı insanların çıkıp da açıklama yapması, sanki teröre destek verir mahiyette taraf olmaları dış basında ve özellikle Türkiye'de bunların sesi çıkıyor diye o algıyı oluşturuyorlar. Bu noktada halk olarak, bizim devreye girmemizin zamanı geldiğini düşünüyorum. Sesi çıkanların Türkiye'yi temsil etmediklerini onların Türkiye'nin mevcut çoğunluğunun olmadığını asıl insanların bu topluluklar olduğunu evinde sessiz oturduğunu, sakin oturan insanlar olduğunu, evinde televizyon başında her şehit geldiğinde o şehidin annesi kadar ağlayan insan olduğunu, o şehidin babası kadar yüreği yanan insanlar olduğunu topluma göstermek için böyle bir adım attık" ifadelerini kaydetti.

Polis Özel Timleri ile askerin, çocuklarından eşlerinden ayrı bir şekilde gece gündüz mücadele ettiğini ifade eden Kara, "Sadece bu vatanın daha yaşanabilir hale getirilmesi için çalışıyorlar. Bizim demokratik haklarımızı ortalığı bulandırmadan, ortalığı karıştırmadan öbürlerinin yaptığı açıklamanın karşısında olduğumu gösterecek şekilde bu vatanın sahiplerinin bizler olduğunu evinde oturan garip gureba olduğunu sesiz insanların olduğunu belirtmemiz lazım. Tarafımız belli olsun diye esnafımızla görüşerek, 1 ton tatlı Mardin'e, Cizre'ye, Silopi'ye, Sur'a özel hareket polislerimizin eşliğinde askerlerimize ve polislerimize dağıtılacak. Bu sembolik bir şeydir. Bizim tavrımızın örnek olmasını istiyoruz. Bugün akşam üzeri polislerimize, askerlerimize moral, motivasyon olmak üzere, yanlarında olduğumuzu göstermek üzere dağıtılacak. Özelikle Kilis olarak nüfusumuzdan fazla Suriyeli barındıran, Suriyeli kardeşlerimize bakarak gocunmuyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde yaşanmamış ensar, muhacir ilişkisi yaşıyoruz. Özellikle o teröristlere bir karşılığı olsun diye bu tatlıları gönderiyoruz" diye konuştu.

Programa, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Sevengül ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Kilis İl Başkanı İzzet Toprak, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Eryılmaz, Cuma Özdemir ile çok sayıda davetli katıldı.

Güneydoğu’daki Asker Ve Polislere Baklava Takviyesi

Güneydoğu’daki Asker Ve Polislere Baklava Takviyesi

Güneydoğu’daki Asker Ve Polislere Baklava Takviyesi

Güneydoğu’daki Asker Ve Polislere Baklava Takviyesi

Güneydoğu’daki Asker Ve Polislere Baklava Takviyesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim