• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Güney Marmara Kalkınma Ajansı'na AB'den 150 bin euro destek

Güney Marmara Kalkınma Ajansı'na AB'den 150 bin euro destek
Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), Avrupa Birliği (AB)'nden sağladığı destekle Balıkesir ve Çanakkale'de gıda üreticileri kümesi kurulması için...

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), Avrupa Birliği (AB)'nden sağladığı destekle Balıkesir ve Çanakkale'de gıda üreticileri kümesi kurulması için ilk somut adımları atacak. Projeyle gıda sektörü için kümelenme çalışmasının yol haritası belirlenecek.

Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan GMKA, Türkiye'yi doyuran bölge Güney Marmara'nın gıda konusunda rekabet edebilirliğini arttırmak amacıyla başlattığı kümelenme çalışmalarına, AB'den 150 bin euro destek sağladı. AB ile Türkiye arasındaki Sivil Toplum Diyaloğu-IV. Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu Hibe Programı kapsamında GMKA'nın sunduğu "Güney Marmara Gıda Kümesi" projesi, hibe almaya hak kazandı. Proje için Merkezi Finans ve İhale Birimi ile sözleşmeyi, ajans adına Genel Sekreter Esra Kocabaş imzaladı. GMKA'nın sadece finansman desteği sağlayan değil, aynı zamanda uluslararası kaynaklardan bölgeye finansman desteği bulan bir köprü vazifesi gördüğünü belirten Kocabaş, "Böyle bir finansmanın sağlanması, bölgemizdeki sektörlerin kümelenmesi çalışmaları için çok önemli bir somut adım oldu. Bu projeyle bölgemizdeki gıda sektörü aktörlerinde ciddi bir avantaj sağlayacağız." dedi.

GMKA'nın AB'den sağladığı destekle hayata geçirilecek Güney Marmara Gıda Kümesi, Türkiye'nin en büyük gıda üretim merkezi olan Güney Marmara Bölgesi'nde uygulanacak ve bölgenin ilk kümelenme deneyimi olacak. Ekonomi Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile AB gibi farklı küme destek mekanizmalarından faydalanarak, Türkiye'de gıda sektöründe trendleri belirleyen oluşum haline gelmesi amaçlanıyor. Projede ortak olarak, Portekiz'in Castelo Branco şehrinde faaliyet gösteren InovCluster adlı gıda kümesi yer alıyor. İştirakçilerse Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Balıkesir Sanayi Odası ve Balıkesir Ticaret Odası. InovCluster ile kurulan proje ortaklığı, ayrıca iki kurum arasında işbirliği protokolüne dönüştürülerek, proje süresince ve sonra da bölge işletme ve kurumlarının Portekiz'le ticari ve kurumsal ilişkilerinin geliştirilmesini hedefliyor.

Proje kapsamında, gıda sektöründe faaliyet gösteren işletmeler, odalar, borsalar, birlikler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, kamu kurumları ve diğer paydaşlar, sektörün topyekûn gelişimi için Güney Marmara Gıda Kümesi Derneği çatısı altında biraraya getirilecek ve sektördeki işbirliği en üst düzeyde geliştirilecek. Derneği, Balıkesir'de ve Çanakkale'de birer şubesi bulunacak.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı'na AB'den 150 bin euro destek

Güney Marmara Kalkınma Ajansı'na AB'den 150 bin euro destek

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim