• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Güney Egeli Kadın Balıkçılar, Kuzeydeki Kadınlarla Buluştu

Güney Egeli Kadın Balıkçılar, Kuzeydeki Kadınlarla Buluştu
Akdeniz Koruma Derneği ve Marmaris Belediyesi'nin işbirliği ile Ege'nin Kadın Balıkçıları, Biga Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi ve Karabiga...

Akdeniz Koruma Derneği ve Marmaris Belediyesi'nin işbirliği ile Ege'nin Kadın Balıkçıları, Biga Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi ve Karabiga Kadın Kültür Çevre ve İşletme Kooperatifi'ni ziyaret etti.

Datça ve Bozburunlu kadın balıkçılar, birlikte hareket ederek pek çok başarılı işe imza atan ve Türkiye'de örnek gösterilen Biga Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi ve Karabiga Kadın Kültür Çevre ve İşletme Kooperatifi'ni ziyaret etti. Ziyaret boyunca Biga ve Karabigalı kadınlar, bir araya gelerek başardıkları ve karşılaştıkları zorluklar başta olmak üzere tecrübelerini kadın balıkçılar ile paylaştı.

"BAĞLANTI KURMA FIRSATI ÇOK DEĞERLİ"

Kadın balıkçıların denizdeki varlığını güvence altına almak için gerekli kapasite ve araçları geliştirmeyi amaçlayan Ege'nin Kadın Balıkçıları Projesi Koordinatörü Dr. Huriye Göncüoğlu "Kadınların tek başına değil de bir araya gelerek örgütlenme, sosyal ve ekonomik bağımsızlık unsurlarını başarıyla yürüttüğü örgütler, onların hak temelli ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlıyor. Dolayısıyla bu tür kadın grupları ile doğrudan bağlantı kurma fırsatı, Ege'nin Kadın Balıkçıları için çok değerli" diyerek bu ziyaretin önemini vurguladı.

EN ESKİ KADIN KOOPERATİFLERİNDEN

Denizde ve karada emek veren kadınları bir araya getiren buluşma sırasında Biga Kadın Kooperatifi'nin işlettiği lokanta, kafeterya ve çocuk yuvası ziyaret edildi. Biga Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi ve Karabiga Kadın Kültür Çevre ve İşletme Kooperatifi'ne ait lokanta ile Kadın ve Çocuk Merkezi ziyaret edilerek, kooperatiflerin kuruluş hikayeleri ve tecrübeleri görüşüldü. İşleyişleri, ortakların kooperatifteki tüm süreçlere katılımı, ekonomik faaliyetlerinin sürdürülebilirliği, kamu ve yerel kurumlarla işbirlikleri geliştirme becerileri ve yereldeki tanınırlıkları gibi konularında örnek gösterilen kooperatifler, aynı zamanda Türkiye'deki en eski kadın kooperatiflerinden biri olarak gösteriliyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim