• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Güneş panellerinden yılda 240 bin kWh elektrik üretilecek

Güneş panellerinden yılda 240 bin kWh elektrik üretilecek
Nevşehir Belediyesi tarafından hizmete kazandırılan Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi yanında 2 bin metrekarelik bir alanda oluşturulan güneş panellerinden...

Nevşehir Belediyesi tarafından hizmete kazandırılan Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi yanında 2 bin metrekarelik bir alanda oluşturulan güneş panellerinden yılda 240 bin kWh elektrik enerjisi üretilmesi planlanıyor.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada, enerjide dışa bağımlılığının azaltılması amacıyla başlatılan yenilenebilir enerji kaynaklarının devreye konması çalışmaları yaptıklarını söyledi. Ünver, bu amaçla Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü'nün hazırladığı Güneş Pillerinden Elektrik Üretimi Projesi'nin, Ahiler Kalkınma Ajansı'nın mali destek kapsamında hibe desteği kazandığını belirtti. Ünver, yaklaşık 8 yıl önce Nevşehir Belediyesi olarak Kapadokya Eğitim Merkezi çatı katında oluşturdukları güneş panelleri ile elektrik enerjisini üreterek bu merkezin ihtiyaç duyduğu elektriğin bir bölümünü ürettiklerini hatırlattı. Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında da 2010 yılında hizmete kazandırılan Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin yanında 2 bin metrekarelik bir alan üzerinde 700 güneş paneli kullanılarak hayata geçirilen güneş enerjisinden elektrik üretilmesine başlandığını söyledi.

Yılda 240 bin kWh elektrik üretilmesinin planlandığı tesisin yaklaşık yüzde 10'luk bölümünün elektrik ihtiyacının bu şekilde karşılanacağını kaydeden Ünver, Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'nin hemen yanı başında 600 bin metrekarelik alanda enerji üretimine yönelik projelendirme çalışmalarının halen sürdüğünü ifade etti.

Kurulan sistem ile güneş panellerinden elde edilen doğrusal akım, 5 invertör cihazı yardımıyla alternatif akıma dönüştürülerek, tesise gerekli olan elektrik enerjisi sağlıyor.

Cihan

Güneş panellerinden yılda 240 bin kWh elektrik üretilecek

Güneş panellerinden yılda 240 bin kWh elektrik üretilecek

Güneş panellerinden yılda 240 bin kWh elektrik üretilecek

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim