• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Gündoğdu: “HDP Faşist Bir Partidir”

Gündoğdu: “HDP Faşist Bir Partidir”
AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ankara'daki patlamanın ardından TBMM'de teröre karşı ortak bildiri yayınlamak istediklerini ancak HDP'nin kendilerini...

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ankara'daki patlamanın ardından TBMM'de teröre karşı ortak bildiri yayınlamak istediklerini ancak HDP'nin kendilerini faşist olarak suçladığını belirterek "En büyük faşist HDP'dir" dedi.

Gündoğdu yaptığı açıklamada, Ankara'daki patlamanın ardından TBMM'de teröre karşı ortak bir bildiri yayınlamak istediklerini belirtti. Ancak HDP'nin bu bildiriyi imzalamayı reddettiğini ifade eden Gündoğdu, "Terör örgütünün TBMM'deki destekçisi HDP bu bildiriye imza atmadı. Bir milletvekilleri çıkmış "Faşizmin bayraklarını hendeklere gömeceğiz" diyor. Ortada bir faşizm varsa bunu kendileri yapıyorlar. En büyük faşist HDP, mensupları ve terör örgütünü destekleyen ülkelerdir" diye konuştu.

"MUHALEFET İKİLİ OYNUYOR"

Terör ateşinin dışarıdan körüklendiğini söyleyen Metin Gündoğdu CHP ve milletvekillerinin de bu konuda ikili oynadığını vurguladı. Gündoğdu, "En önemli şey bu toprakların huzurunu temin etmemiz gerekir. Daha önce çözüm süreci ile bu terör belası bitirilmeye çalışıldı. Devlet iyi niyetini gösterdi, ama onlar gitti şehirlere hendekler kazdılar. Türkiye gergin bir süreçten geçiyor. Yanı başımızda yıllardır bir iç savaş yaşanıyor. Bu savaştan canlarını kurtarmak için kaçan insanları biz alıyoruz, muhalefet bundan şikayet ediyor. Kendileri iktidara gelince bu mültecileri kovacaklarını söylüyorlar. Onları savaşın ortasında ölüme terk edecekler. Türkiye'yi, gidip Rusya'ya şikayet ediyorlar. Dahası "Türkiye ve İran arasında bir savaş çıksa İran'dan yana olurum" diyen muhalefet milletvekilleri var. Aynı partinin vekilleri 28 Şubat döneminde de "Türkiye'yi İran'a çevireceksiniz, mollalar İran'a" diye muhafazakar kesime slogan atma hadsizliğini de gösterdiler" açıklamasında bulundu.

"TERÖRE BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

Dış mihrakların hükümeti yıkmak için her türlü hileye başvurduğunu ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlılıkla bu oyunları bozduğunu kaydeden Gündoğdu, şöyle konuştu: "Onlar devletin yönetim sisteminde Anadolu çocuklarının olmasını istemiyorlar. Asıl dertleri bu. İktidara gelemeyeceklerini anlayanlar Türkiye'yi kaosa sürükleyerek çıkar elde etmeye çalışıyorlar. Şehitlerimiz geldiğinde bağrımıza taş basacağız ama asla terörün karşısında boyun eğmeyeceğiz. Bu millet buralara kolay gelmedi. Her yüzyılda bir haritalarını değiştirmeye çalışanlar amaçlarına ulaşamayacaklar. Biz bu ülkeyi Kurtuluş Savaşı'nda Türkü, Kürdü, Boşnak'ı, Çerkes'i, Laz'ı, Alevi'si, Sünni'si, hep birlikte koruduk. Çanakkale'yi Sakarya'yı geçilmez yaptık. Antep'i gazi yaptık. Urfa'yı şanlı yaptık. O yüzden kimse bu topraklara gözünü dikmeye kalmasın."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim