• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

"Güncel Gelişmeler Işığında Suriye Türkmenleri" Konferansı

"Güncel Gelişmeler Işığında Suriye Türkmenleri" Konferansı
Giresun'da düzenlenen "Güncel Gelişmeler Işığında Suriye Türkmenleri" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Suriye Türkmen Meclis Başkanı Abdurrahman...

Giresun'da düzenlenen "Güncel Gelişmeler Işığında Suriye Türkmenleri" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Suriye Türkmen Meclis Başkanı Abdurrahman Mustafa, son nefeslerine kadar Suriye rejim güçlerine karşı savaşmaya kararlı olduklarını söyledi.

Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi'nde bugün düzenlenen konferansa davetli olarak katılan Suriye Türkmen Meclis Başkanı Abdurrahman Mustafa, konferansa gelişinde öğrenciler tarafından Türk bayrakları ile karşılandı. Konferansın açılışında konuşan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Orta Doğu coğrafyasında yaşanan olayların 100 yıl önce bu coğrafyada yaşanan olaylarla birebir aynı olduğuna dikkat çekti. Attar "Sadece o günün şartları ile bugünün şartlarını kıyasladığımız zaman teknolojinin üstünlüğünü fark gösterebiliriz. Ancak savaşan devletlerin araçlarındaki değişiklik dışında hiçbir değişiklik yok. Devletler, coğrafyalar ve yok edilmek istenen devlet ve millet kimliği aynı kimliktir" dedi.

Türkmen Meclis Başkanı Abdurrahman Mustafa ise konuşmasına Suriye Türkmenleri'nin haklı davasında destek olmak için Suriye'nin Halep şehrine Giresun'dan gelip şehit düşen Selami Aynur'u rahmetle anarak başladı. Mustafa, Suriye'de yaşanan zulmü ve dış güçlerin oyunlarına değinerek "Açıkça görüldüğü gibi Suriye'de savaş tek taraflı bir savaş değildir. Savaş sadece sahada yürütülmemektedir. Atılan her bomba geçmişimizi silmek ve yok etmek içindir. Ne kadar uzak kalmış olsak da kaderimiz de geleceğimizde bir ve tektir. Tek tutunacak tek dalımız devleti ile milletiyle Türkiye'dir. Allah'ın izniyle bu kirli oyunu bozacağız. Çanakkale'de olduğu gibi varlığımıza kasteden bu hain planları bertaraf edeceğiz. Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Vatanımızı bırakacak değiliz. Birliklerimiz son neferine kadar savaşmada kararlıyız. Allah bir daha bizleri gözden de gönülden de ırak bırakmasın" diye konuştu.

"Güncel Gelişmeler Işığında Suriye Türkmenleri" Konferansı

"Güncel Gelişmeler Işığında Suriye Türkmenleri" Konferansı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim