• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Gümüşhane’de Ulusal Market Kapısına Siyah Çelenk

Gümüşhane’de Ulusal Market Kapısına Siyah Çelenk
Gümüşhane Bakkallar ve Manifaturacılar Odası Başkanı Leyla Bostancı, 41 bin nüfuslu kent merkezinde 4. şubesini açan ve sayıları 10'a yükselen ulusal...

Gümüşhane Bakkallar ve Manifaturacılar Odası Başkanı Leyla Bostancı, 41 bin nüfuslu kent merkezinde 4. şubesini açan ve sayıları 10'a yükselen ulusal zincir marketin önüne siyah çelenk bıraktı.

Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte hazırladığı çelenkle Özcan Mahallesi Daltaban Semti, Devlet Hastanesi yakınlarında açılan bir ulusal market zincir mağazasına giden Bostancı, siyah çelengi marketin kapısına bıraktıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Amaçlarının Gümüşhane'nin yerel esnafını korumak adına büyük marketlere tepki göstermek olduğunu kaydeden Bostancı, bunun için 4. şubesini açan mağazanın önüne siyah çelenk bıraktıklarını söyledi.

Ulusal zincir marketlerinin 10 şubesinin Gümüşhane kent merkezinde bulunduğunu dile getiren Bostancı, bu marketlerin Gümüşhane esnafını perişan ettiğini belirterek, "Gümüşhane küçük bir il. Yerel esnaf bitmiş durumda. Böyle devam ederse tamamen kepenk kapatırlar" dedi.

Ulusal marketlerin kazandıkları sıcak parayı il dışına gönderdiklerini, yerel esnafın ise kazandığı parayı ilde harcadığını kaydeden Bostancı, "Ulusal marketler sadece şehrimize çöplerini bırakıyorlar. Bunlar burada şube olarak gözüküyorlar ve buradan kazandıkları paranın vergisini bile Gümüşhane Vergi Dairesi'ne değil, başka illerin vergi dairesine ödüyorlar" diye konuştu.

"BELEDİYE MECLİSİ, ÖRNEK İLLERDEKİ GİBİ RUHSAT VERİLMEMESİ NOKTASINDA KARAR ALSIN"

Küçük esnafın ulusal marketlerin sayısının hızla artmasından dolayı dayanacak gücünün kalmadığına vurgu yapan Bostancı, "Bu mağazaların sayısının her geçen gün artması şehrimize darbedir. Bazı il ve ilçelerimizde ulusal zincirlerin açılmasına ruhsat verilmeyeceği ile ilgili Belediye Meclis kararları almıştır. Gümüşhane Belediye Meclisinden de beklentilerimiz bu yöndedir. Gümüşhane her gün sayıları artan ulusal marketleri kaldıracak nüfusa sahip değildir. Bu durum hem bizleri hem de Gümüşhane'nin belediyesini sıkıntıya sokmaktadır. Bu ulusal zincirler sadece bakkal esnafımızı değil manav, şarküteri, kasap, züccaciye, tuhafiye, kırtasiye, elektrikçi gibi birçok meslek dalını yakından ilgilendirmekte ve olumsuz etkilemektedir. İlimiz esnaflarının bölge bayilikleri ve toptancılarımız da malzeme veremediği ulusal marketler zinciri ilimize ne faydası olacak ki müsaade ediliyor? Veya yararı varda mı bizler bilmiyoruz? İlimiz esnaflarından istenilen belgeler ulusal marketlerden istenmemektedir. Örneğin ulusal marketlerin araç park yeri mecburidir ama uygulamada göremiyoruz ulusal marketlerimizin ilimizde açılanlar veya açılacak olanlar için ilimizin esnafımızı ilgilendirdiği için bir komisyon oluşturulmasını arzu ediyorum" ifadelerini kullandı.

Gerekli önlemler biran önce alınmazsa küçük esnafın kalaycı, bakırcı, saraç, semerci gibi kaybolmaya yüz tutmuş meslekler arasına gireceğinin altını çizen Bostancı, "Başka Gümüşhane esnafı yok. Yok etmeyelim. Komşusuna sahip çıkmayan yalnız yaşar" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Başkan Bostancı ve beraberindekiler daha sonra çelengi mağazanın kapısında bırakarak bölgeden ayrıldı.

Gümüşhane’de Ulusal Market Kapısına Siyah Çelenk

Gümüşhane’de Ulusal Market Kapısına Siyah Çelenk

Gümüşhane’de Ulusal Market Kapısına Siyah Çelenk

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim