• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Gümüşhane’de Süleymaniye Mahallesi İçin Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane’de Süleymaniye Mahallesi İçin Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
Gümüşhane'nin eski yerleşim yeri olan ve Türk, Rum ve Ermenilerin yüzyıllarca bir arada yaşadığı hoşgörü yerleşimi Süleymaniye Mahallesinin turizme...

Gümüşhane'nin eski yerleşim yeri olan ve Türk, Rum ve Ermenilerin yüzyıllarca bir arada yaşadığı hoşgörü yerleşimi Süleymaniye Mahallesinin turizme kazandırılması noktasında devam eden çalışmalar için ilgili kurumların katılımıyla koordinasyon toplantısı yapıldı.

Vali Yardımcısı Şenol Turan Başkanlığında yapılan toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cemil Bayram, İl Kültür ve Turizm Müdürü Engin Doğru, Belediye Başkanlığı, doğalgaz, elektrik ve Türk Telekom kurumlarının temsilcileri katıldı.

"KORUMA AMAÇLI İMAR PLANININ ONAYI İÇİN SORUN KALMADI"

İl merkezine 3 kilometre mesafedeki 3.derece kentsel ve doğal sit alanı olan Süleymaniye Mahallesinin Koruma Amaçlı İmar Planının onaylanmak üzere olduğunu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının talebiyle ilgili ihalenin geçtiğimiz hafta yapıldığını kaydeden Vali Yardımcısı Turan, planın onaylanmasına yönelik herhangi bir sorun kalmadığını söyledi.

İl Özel İdaresi'nin Yeşil Yol projesi kapsamında mahalleye yaptığı yol çalışmasının da üstyapı noktasında tamamlanmak üzere olduğunu, asfaltın yapılabilmesi için doğalgaz, elektrik, telekomünikasyon, kanalizasyon ve içme suyu altyapısının tamamlaması gerektiğini belirten Turan, toplantının da bu koordinasyonu sağlamak için yapıldığını belirtti.

Bölgede altyapı çalışmalarında kullanılacak kamu hizmetlerinin de biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini dile getiren Turan, "Bu toplantıyla konunun taraflarını bir araya getirip son durum nedir, neler yapılacak konusunda fikir alışverişinde bulunmak ve koordinasyonsuzluk varsa onu gidermek istedik" dedi.

"4 ESER BU YIL AYAĞA KALKACAK"

Plan onaylanmadan da bölgede yapılabilecek bir dizi çalışma olduğuna vurgu yapan Turan, "Özel İdaremiz Yeşil Yol kapsamında çeşitli çalışmalar yapıyor. Yine Özel İdare olarak kamulaştırma faaliyetlerimiz oldu. Bu yıl içerisinde en az 4 çok kıymetli eseri ayağa kaldırmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Turan, 2016 yılı içinde Rum Okulunun restorasyonu için DOKA ile sözleşme yaptıklarını, Suluhan'ın yerine darphane yapacaklarını, Çaput hamamının restorasyonu için Vakıflar Bölge Müdürlüğüyle protokol imzaladıklarını, Eskicioğlu konağının işlemlerinin tamamladıklarını, Belediye Başkanlığı'nın da restore edilen Kadirbeyzade konağının çevre düzenlemesini yapacağını belirterek, bir yıl sonra çok farlı bir Süleymaniye siluetinin ortaya çıkacağını söyledi.

"BİR YIL SONRA ÇOK FARKLI BİR SÜLEYMANİYE ORTAYA ÇIKMIŞ OLACAK"

Bu çalışmaların yanısıra mahalledeki 4 dini eserin çevre ve diğer temizliklerini yaparak ziyaret edilebilir hale getireceklerini ayrıca yıl boyunca kamulaştırma ve restorasyon çalışmalarına devam edeceklerini dile getiren Turan, "Bir yıl sonra çok farklı bir Süleymaniye ortaya çıkmış olacak. Ondan sonra da gerisi çorap söküğü gibi gelecek. Sizlerin de buna ayak uydurmasını istiyoruz. Çirkin görüntüler olmaması adına sizler de biran önce faaliyete geçmeniz gerekiyor" diye konuştu.

Yapılan bunca çalışmaya rağmen Süleymaniye'yi hala gündemine almayan kurumlar olduğunu ifade eden Turan, "Hala gündeminde Süleymaniye olmayan kurumlar var maalesef. Yada birtakım şeyleri bekleyen kurumlar var" ifadelerini kullandı.

Toplantı ilgili kurumların yapacakları ve planladıkları çalışmalarla ilgili bilgi vermesiyle son buldu.

Gümüşhane’de Süleymaniye Mahallesi İçin Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane’de Süleymaniye Mahallesi İçin Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane’de Süleymaniye Mahallesi İçin Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane’de Süleymaniye Mahallesi İçin Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim