• BIST 9852.96
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Gümüşhane’de Binlerce Kişi Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Gümüşhane’de Binlerce Kişi Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü
Sarıkamış Harekatının 101.yıldönümünde Gümüşhane'de dondurucu soğukta binlerce kişinin katılımıyla "Vefakar gençlik, fedakar ecdadını unutmayacak"...

Sarıkamış Harekatının 101.yıldönümünde Gümüşhane'de dondurucu soğukta binlerce kişinin katılımıyla "Vefakar gençlik, fedakar ecdadını unutmayacak" projesi kapsamında Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü düzenlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen programa Vali Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcıları İsmail Özkan, Şenol Turan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, kamu kurum müdürleri, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, MHP İl Başkanı Ali Ateş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Aydın Doğan Spor Salonu önünde katılımcılara atkı, bere ve eldiven dağıtılmasının ardından başlayan yürüyüş Fuadiye, Atatürk, Cumhuriyet ve Hasanbey Caddeleri istikametinden devam ederek Zafer Meydanında son buldu.

Yürüyüş boyunca açılan dev Türk bayrağının arkasından yürüyen gençler sık sık "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atarken ellerinde taşıdıkları Türk bayraklarını dalgalandırdı.

"SARIKAMIŞ ŞANLI TÜRK TARİHİNİN HÜZÜNLÜ YAPRAKLARINDAN BİRİSİDİR"

Yürüyüşün sonunda Zafer Meydanında düzenlenen anma programı ise İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Tarih öğretmeni Fazıl Yazıcı'nın Sarıkamış harekatıyla ilgili katılımcıları bilgilendirmesinin ardından söz alan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Sarıkamış Harekatının şanlı Türk tarihinin hüzünlü yapraklarından biri olarak hafızalarda yer almış bir destan olduğunu söyledi. Şartların tüm olumsuzluğu karşısında gösterdiği üstün cesaret, sabır ve metanetle, muharebe ettiği düşmanının bile takdirini kazanan Türk askerinin Sarıkamış Harekatında harp tarihinde eşine az rastlanır bir mücadele örneği sergilediğini kaydeden Aslan, büyük kayıplar verilse de vatan uğruna çıkılan bu yoldan asla geri dönmeyi düşünmeyen Türk askerinin direniş ve mücadele azminin üstünlüğünü bir kez daha ispatladığını ifade etti.

Alanı dolduran gençlere hitaben yaptığı konuşmada Türk tarihinin belki de en önemli kırılma noktalarından birisi olan Sarıkamış Harekatında donarak şehit olan askerler için eksi 10-15 derece arasında yürüyüş yaptıklarını kaydeden Vali Yücel Yavuz, "Bundan 101 yıl önce Sarıkamış Dağlarında bizim ecdadımızın donarak şehit olduğu, şehadet mertebesine ulaştığı o gün ki şartları anlayasınız diye sizleri yürütüyoruz. Şu anda bu kalabalığı hayranlıkla izlemek ve bunları takdirle yad etmek lazım" dedi.

"TARİHTEN TEKERRÜR ETMEMESİ İÇİN İBRET ALMAK LAZIM"

Vali Yavuz, tarihten tekerrür etmemesi için ibret alınması gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi: "Bundan 101 yıl önce Kafkas Cephesinde ecdadımız biz bu günleri rahat ve huzurlu yaşayalım diye o zamanki şartlarda sorgulamadan gittiler. Tereddütsüz bir şekilde en değerli varlıklarını, canlarını feda ettiler. Niye? Bayrağımız için, ezanımız için, Kur'anımız için. 100 yıl geçti değişen bir şey yok. Yine ülke savunulmak zorunda, yine ülke sınırları korunmak zorunda. Yine aynı tehditler devam ediyor. Yine vatan evlatları şehit oluyor. Bu hiçbir zaman kötü niyetli, art niyetli kişilerin amaçlarına ulaşamayacaklarının en büyük göstergesidir. 100 yıl önceki o manevi ruh 2016'nın üçüncü günü itibariyle dahi aynı şekilde ve aynı heyecanla devam ediyor."

"7'DEN 77'YE MİLLİ DAVAMIZI, MİLLİ BAYRAĞIMIZI, MİLLİ DURUŞUMUZU HER AN VE HER ŞARTTA YAŞATMAK ZORUNDAYIZ"

Bu tür etkinliklerin yapılması gerektiğini dile getiren Vali Yavuz, "Bunu bütün dünyaya alemi ibret olsun diye duyurmak her vatan evladının boynunun borcudur. İşte onun ispatı olsun diye bu etkinlikleri yapıyoruz. Dış güçlere, iç güçlere özellikle içeride ki hain, kahpe ve satılmışlara ibret alemi olsun diye bu etkinlikleri canı gönülden yapmak zorundayız. Evlerde oturarak sıcak ortamlarda bulunarak bu iş olmaz. Taşın altına herkes elini koyacak. Önemli olan vatan mevzusudur işte o anda gerisi teferruattır der büyüklerimiz. Bunun milli duruşunu, milli ruhunu hep birlikte yaşamak zorundayız. Yeni doğan çocuğumuzdan ölüm döşeğinde ki yaşlımıza kadar, 7'den 77'ye kadar biz milli davamızı, milli bayrağımızı, milli duruşumuzu her an ve her şartta yaşatmak zorundayız. Onu sağlamanın yolu da milli ve manevi değerlerimizi her an ve her ortamda yaşatmaktan geçer. Onu için bu etkinliğe katıldığınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Allah bu vatan için bayrak için mukaddesatımız için bağımsızlığımız için şahadete eren bütün büyüklerimizi cenneti ile mükafatlandırsın, gazilerimize şifalar versin, şehit ve gazi ailelerine kolaylıklar versin. Tarih boyunca yaşadığımız ve her zaman istiklalimiz için yaptığımız bu mücadeleyi gerekirse kıyamete kadar yaparız. Ama istiyoruz ki dünyada barış olsun, ülkemizde huzur olsun, insanlık huzura ersin. Eğer istemeyenlerde varsa onlarında cezasını en sert şekilde vereceğimizi de tarih boyunca olduğu gibi günümüzde de olduğu gibi her zaman göstermeye hazır ve nazırdır bu millet" diye konuştu.

Gümüşhane İl Müftüsü Ercan Aksu'nun yaptırdığı duanın ardından yürüyüşe katılanlara sıcak çorba ve simit ikramı ile program sona erdi.

Gümüşhane’de Binlerce Kişi Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Gümüşhane’de Binlerce Kişi Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Gümüşhane’de Binlerce Kişi Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Gümüşhane’de Binlerce Kişi Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Gümüşhane’de Binlerce Kişi Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim