• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Gülsuyu-gülensu Planları Ocak’ta İBB Meclisi’nde

Gülsuyu-gülensu Planları Ocak’ta İBB Meclisi’nde
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe Belediye Meclisi'nde CHP ve AK Partili meclis üyelerinin oy birliğiyle onayladığı Gülsuyu ve Gülensu mahalleleri...

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe Belediye Meclisi'nde CHP ve AK Partili meclis üyelerinin oy birliğiyle onayladığı Gülsuyu ve Gülensu mahalleleri imar planlarının, Ocak ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin meclis gündemine alınmasını beklediklerini ifade ederek, "Süreç sağlıklı işlerse, 1 yıl içerisinde planlarımızı uygulamak için harekete geçeceğimize inanıyorum" dedi.

Yön Radyo'da yayınlanan "Kent ve İnsan" programında Tonguç Çoban'ın konuğu olan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, önemli açıklamalarda bulundu.

Maltepe halkının onayı olmayan hiçbir çalışmaya imza atmadıklarını ifade eden Kılıç, "Mahalle halkının kafasında buralar kime peşkeş çekilecek, kimlere rant sağlayacak gibi bir takım soru işaretleri vardı. Bu noktada Maltepe halkına bir söz verdim. Sizlerin onayı olmayan hiçbir projeye imza atmayacağım dedim. Mahalle halkı yerinde dönüşüm dedi, ada bazlı olsun dedi. Planlarımızı aynı şekilde hazırladık. 6 Nisan 2015'te Gülsuyu mahallesinde Kentsel Dönüşüm Ofisi açtık. O gün bu projeleri sonbaharda meclisime taşıyacağım demiştim. Bu süreçte Mahalle Danışma Kurulu ile 15 toplantı yaptık. Eylül ayında taslak planlarımızı meclise taşıdık ve bu noktada Türkiye'de bir ilke imza atarak taslak planlarımızı mahalle halkına ve ilgili kurumlara teslim ettik. Buyurun inceleyin eksiklerimiz varsa planlarımızı bu doğrultuda revize edelim dedik" diye konuştu.

Mahalle temsilcilerinin, muhtarların, şehir plancılarının ve mahalle halkının katılımıyla bir çalıştay düzenlediklerini ve kollektif bir çalışma yaptıklarını kaydeden Başkan Kılıç, şöyle devam etti: "Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde tüm günü kapsayan bir çalıştay yaptık. Plan üzerinde eksik gördüğümüz konularla ilgili çalışma grupları oluşturduk. Her grup kendi çalışmasını tamamladı, raporunu hazırladı. Bu doğrultuda plan notlarımıza son şeklini verdik. Son noktada, binlerce kişinin katıldığı bir toplantıda halkımıza anlattık. Yaklaşık yarım saat bir sunum yaptım. 3.5 saat vatandaşlarımızın sorularını aldım. Bir üniversite öğrencisi gibi yaklaşık 4 saat ayakta notlarımı aldım. Herkesin sözünü dinledim. Toplantının sonunda onaylıyorsanız vakit kaybetmeden belediye meclisimizden geçirelim. İBB'ye taşıyalım dedim. Çok büyük bir çoğunluğunun onayını aldık."

İBB OCAK'TA GÜNDEMİNE ALACAK

Bu süreçte AK Partili ve CHP'li meclis üyelerine sunum yaparak planı detaylarıyla anlattığını ifade eden Başkan Kılıç, "Planlarımızı oy birliği ile belediye meclisimizden geçirdik. İBB meclis üyelerine de planlarımızın detaylarını anlatan bir sunum yaptık. Şimdi İBB meclisinden çıkacak kararı bekliyoruz. Ocak ayı gündemine alacaklarını öğrendik. Buradan da başarılı bir sonuç alırsak, asıl mücadelemiz o zaman başlayacak. Süreç sağlıklı işlerse, 1 yıl içerisinde planlarımızı uygulamak için harekete geçeceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

"VATANDAŞLARIMIZI NEYİN BEKLEDİĞİNİ, SOMUT OLARAK GÖSTERECEĞİZ"

Bölgenin koşullarına göre en iyi planı hazırladıklarını belirten Kılıç, "Bu plan, dört dörtlük bir plandır gibi bir iddiamız yok. Ancak bölgenin koşulları için en iyi plan. Asıl bundan sonra mahalle halkı ile birlikte çalışacağız. Çünkü teoride hazırladığımızı, pratikte uygulamak o kadar kolay değil. Planlar kabul edildikten sonra belirlediğimiz bir adada dönüşümü başlatacağız. Tüm mahallede aynı anda çalışma başlatmayacağız. Burada yapmayı planladığımız projenin maketini hazırlatıyoruz. Vatandaşlarımızı neyin beklediğini, somut olarak göstereceğiz. Vatandaşlarımızın en az faizle ev kredisi alabilmeleri için bankalarla görüşmeler yaptık. Planlar kabul edildikten sonra, vatandaş dilerse kendi yapsın. Dilerse kendi anlaştığı müteahhitlerle yapsınlar. Çok sıkıştıklarında da, biz belediye olarak devreye girelim dedik. Bu anlamda belediye bünyesinde inşaat şirketi MATAŞ'ı kurduk. Ben Gülsuyu-Gülensu halkının örgütlü duruşuna güveniyorum. Kişisel çıkarlar uğruna, rant uğruna yaşadıkları yerlerin peşkeş çekilmesine müsaade etmeyeceklerine yürekten inanıyorum" dedi.

Gülsuyu-gülensu Planları Ocak’ta İBB Meclisi’nde

Gülsuyu-gülensu Planları Ocak’ta İBB Meclisi’nde

Gülsuyu-gülensu Planları Ocak’ta İBB Meclisi’nde

Gülsuyu-gülensu Planları Ocak’ta İBB Meclisi’nde

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim