• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Gülsoy: "Kışı Rahat Geçirmek İçin Doğal Yağlara Başvurun"

Gülsoy: "Kışı Rahat Geçirmek İçin Doğal Yağlara Başvurun"
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Sevil Gülsoy, doğal bitkisel yağlardan ferahlatıcı kokusuyla bilinen okaliptüs-nane yağı karışımı hakkında bilgiler...

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Sevil Gülsoy, doğal bitkisel yağlardan ferahlatıcı kokusuyla bilinen okaliptüs-nane yağı karışımı hakkında bilgiler verdi.

Kış aylarında, özellikle grip nezle gibi durumlarda sık sık burnumuzun tıkandığından şikayet edildiğini ve bu durumun çekilmez bir hal aldığını belirten Aksuvital Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Gülsoy; "Kış aylarında gerçekleşen burun tıkanıklıkların en büyük nedeni viral enfeksiyonlardır. Grip, nezle, soğuk algınlığı gibi durumlarda viral enfeksiyonlar ödem ve şişliğe sebep olarak burun tıkanıklığına sebep olurlar. Bu durum da nefes almak tam bir işkence haline gelir. Burundan nefes alamadığımız için ağızdan nefes almaya başlarız. Ağızdan alınan hava ağız kuruluğuna sebep olur ve direkt akciğerlere gider. Direkt akciğerlere giden hava enfeksiyon riski oluşturabilir" dedi.

Burun tıkanıklıklarında karşı doğal çözümler öneren Gülsoy, "Nane ve Okaliptus yağı karışımı Almanya'da uzun yıllardır bilinen ve uygulanan bir karışımdır. Doğal yağlardan elde edilen bu karışım antibakteriyel ve antiseptik özelliktedir. Ayrıca üst solunum yollarını açmaya yardımcı olur. Üst solunum yolları için; 8-10 damla okaliptus yağı, 8-10 damla nane yağını koyu renk boş bir kapta karıştırın. Sıcak suyun içerisine 1 çay kaşığı kadar ekleyip buharına durabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Okaliptusun dünyanın en uzun boylu ağaçlarından olduğunu belirten Gülsoy, "Okaliptus ağaçlarının yapraklarından yağı çıkartılır. Bu yağ cineol (Eucalyptol) bakımından oldukça zengindir. Nane bitkisinin toprak üstü kısımlarından elde edilen nane yağı, mentol ve menton bakımından oldukça zengindir. Mentol ferahlatıcı ve rahatlatıcı etkisiyle ön plandadır. Bu iki yağı karıştırarak odaklanmanın artmasına yardımcı olabilirsiniz. Ağzı açık küçük bir kap içerisine eşit miktarlarda 3-4 damla nane ve okaliptus yağı koyun ve üzerine bir tatlı kaşığı su ekleyerek kaloriferlerinizin veya odanızın bir köşesine koyabilirsiniz. Hem havanızın daha temiz olmasını hemde daha rahat nefes almanıza yardımcı olacaktır" diye konuştu.

Aksuvital Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Gülsoy, ayrıca yapılan okaliptus-nane yağı karışımının içerisine, susam yağını da eklenirse kas ağrılarına karşı masaj şeklinde de tercih edilebileceğini belirtti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim