• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Güllük UMKE Binası Hazır

Güllük UMKE Binası Hazır
Milas'ın önemli Turizm bölgelerinden biri olan ve Yaz nüfusu 30 bini bulan Güllük Mahallesi'ndeki acil sağlık hizmetlerindeki aksaklık, Milas Sağlık Müdürlüğü...

Milas'ın önemli Turizm bölgelerinden biri olan ve Yaz nüfusu 30 bini bulan Güllük Mahallesi'ndeki acil sağlık hizmetlerindeki aksaklık, Milas Sağlık Müdürlüğü ve Milas Belediye Başkanlığının ortak girişimleri sonucu, Muğla Sağlık Müdürlüğünce, 112 Acil Sağlık hizmetini de kapsayacak UMKE İstasyonu kurulmasını uygun görülmüştü.

Muğla Sağlık Müdürü Cihan Tekin'in Güllük'te inceleme yapmasının ardından mülkiyeti Milas Belediyesine ait lojmana Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nin (UMKE) yer aldığı sabit bir istasyon kurulması uygun görülmüş ve Milas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince de çalışma başlatılmıştı. Milas Belediyesi tarafından yaklaşık bir hafta önce başlatılan çalışma sonucunda binanın iç ve dış kısımlarında tadilat yapıldı. Geçmişte Jandarma Karakolu olarak kullanılan eski bina yıkılarak UMKE ekiplerinin kullanacağı araçlar için park yeri oluşturuldu. Tamirat ve tadilat işlerinin bitimi ile Koltuk, Çekyat, Buzdolabı gibi eşyalarda lojman içerisine yerleştirilerek çalışmalar tamamlandı. 112 ambulansı da içeren istasyonda görevli ekibin belirlenmesi ve teknik imkânların oluşturulması sonucu 1 hafta içinde bu hizmetin hayata geçmesi bekleniyor. UMKE, Güllük Mahallesi'nde deniz limanları, sanayi tesislerinin de bulunması nedeniyle arama, kurtarma gibi çalışmalar da yürütebilecek özelliklerle donatılan bir istasyon olarak da faaliyet gösterecek.

Yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat; "Güllük mahallemize UMKE biriminin kurulmasının kararlaştırılması ardından İl Sağlık Müdürümüz ile beraber incelemelerde bulunduk ve Belediyemize ait lojmanın uygun olduğu konusunda anlaşmaya vardık. Yaklaşık bir hafta önce ekiplerimizce başlattığımız tadilat çalışmalarımız tamamlandı. Personel ve Teknik imkânların oluşturulmasının ardından UMKE birimi 1 hafta içerisinde Güllük'te faaliyete geçecek" dedi.

Güllük UMKE Binası Hazır

Güllük UMKE Binası Hazır

Güllük UMKE Binası Hazır

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim