• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Gulfood Gıda Fuarı’nda Oba Makarna Rüzgarı

Gulfood Gıda Fuarı’nda Oba Makarna Rüzgarı
Türkiye'nin yarım asırlık dünya markası OBA Makarna, dünyanın en büyük gıda fuarlarından Dubai Gulfood Fuarı'na damgasını vurdu.

Türkiye'nin yarım asırlık dünya markası OBA Makarna, dünyanın en büyük gıda fuarlarından Dubai Gulfood Fuarı'na damgasını vurdu.

Ürün çeşitliliğinin yanı sıra ziyaretçi sayısı ve standıyla da dikkat çeken OBA Makarna, fuar süresince uluslararası iş bağlantılarını genişleterek, 2016 yılı ihracat hedefine büyük katkıda bulunuyor. Türkiye'nin yarım asırlık dünya markası OBA Makarna, her yıl 4 bini aşkın katılımcısı ve 90 binin üstünde ziyaretçisiyle küresel gıda endüstrisi için büyük önem taşıyan Dubai Gulfood Gıda Fuarı'na katıldı. 21-25 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen fuarda, dünyanın birçok yerinden gelen ziyaretçiyi ağırlayan OBA Makarna, 35 farklı ürün çeşidi ve standı ile oldukça ilgi çekti. Orta Doğu, Afrika ve Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) açılan bir kapı olarak nitelendirilen bu fuarda, OBA Makarna, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda uluslararası iş bağlantılarını genişleterek, 2016 yılı ihracat hedefine büyük katkıda bulundu.

FUARDAN HEDEFE EN AZ YÜZDE 30'LUK KATKI

Dünyanın 80 ülkesinde faaliyet gösteren OBA Makarna'nın CEO'su Alpaslan Özgüçlü, Dubai Gulfood Gıda Fuarı'nın birçok ülke ve firmanın yıllık stratejisinin belirlemesinde büyük rol oynadığının altını çizdi. Fuar süresince, OBA Makarna ürünlerine en büyük ilginin Doğu Afrikalı, Batı Afrikalı ve Uzakdoğulu iş insanlarından geldiğini dile getiren Özgüçlü, Dubai Gulfood Gıda Fuarı'nın, markanın bu yılki 250 bin ton ihracat hedefine, yüzde 30 ila yüzde 60 arasında katkı sağlayacağını kaydetti. Özgüçlü, hedefin dünya pazarındaki yerini büyütmek ve ihracat gerçekleştirilen ülke sayısını artırmak olduğunu belirterek, 2016 yılında, Güney Amerika, Uzak Doğu, Güney Kore ve Japonya pazarlarında büyümeye devam edeceklerini belirtti. Global makarna pazarında 250 bin tonluk bir hacmi elinde tutan ve günlük 1000 tonluk üretim yaparak sektöründe dikkat çeken OBA Makarna, Dubai Gulfood Gıda Fuarı'na katılarak küresel pazarlardaki etkinliğini bir adım daha öteye taşımış oldu.

OBA MAKARNA'YA GAZİANTEP'TEN DESTEK

Küresel gıda endüstrisindeki en yeni lezzetlerin, trendlerin ve inovasyonların ele alındığı bu fuarda, OBA Makarna'nın standını ziyaret edenler arasında yerli-yabancı ziyaretçilerin yanı sıra, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya ve Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu da yer aldı.

OBA Makarna'nın faaliyetleri hakkında bilgi alan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, OBA Makarna Yönetim Kurulu Başkanı Musa Özgüçlü ve CEO Alpaslan Özgüçlü'yü başarılarından dolayı kutladı. OBA Makarna'nın ilgi odağı olduğu Dubai Gulfood Gıda Fuarı, 25 Şubat Perşembe günü sona erecek.

Gulfood Gıda Fuarı’nda Oba Makarna Rüzgarı

Gulfood Gıda Fuarı’nda Oba Makarna Rüzgarı

Gulfood Gıda Fuarı’nda Oba Makarna Rüzgarı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim