• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Güler: Hakkımı helal etmiyorum

İçişleri Bakanı Muammer Güler, görevi Efkan Ala'ya devretti. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna ilişkin konuşan Güler, ''Hukukun her zaman egemen olmasını bekliyorum. Keşke bu hançeri başkaları vurmuş olsaydı. Onlara hakkımı helal etmiyorum'' dedi.

İçişleri Bakanlığı'na atanan Efkan Ala, görevi Muammer Güler'den devraldı.

Devir teslim töreninde konuşan Muammer Güler, şunları söyledi:

''Çalışmaktan onur duyduğum İçişleri Bakanlığında bu görevi yapmış olmanın huzurunu mutluluğunu yaşıyorum. Özellikle böyle bir görevde bulunmuş olmak benim için en önemli değerlerden birisidir.

Efkan Ala bakanlığımızla ilgili her konuyu en iyi bilen isimlerden biridir. Türkiye'de hem iç ve dış gelişmeler açısında belki de hiçbir dönemde bu kadar olayın bir arada yaşanmadığı dönem olmuştur. Çözüm sürecinin tüm bu yaşanan olaylar içerisinde değerli bir anlamı vardır.

Bunlar sürece dönelik gerçekleştirilmeye çalışıldı. Anaların gözyaşının akmaması için bu sürecin özenle korunması gerektiğini ifade ediyorum. Önümüzdeki bir seçim dönemi yaşanacaktır. Soruşturmanın niteliği ile işleme konuluş tarzı ile hiçbir kurala uyulmaması bir şantaj operasyonudur.

Yaptığımız hiçbir gayri kanunui işin içinde olmadım, bilmem buna da asla geçit vermem. 41 yıldır gayri resmi hiçbir işim olmamıştır. Aile sosyal çevreme Mardinlilere milletimize olan sorumluluğum nedeniyle her şeye hazır olduğumu ifade ediyorum.

Soruşturmaya hiçbir dahlimiz olmamıştır. Hukukun her zaman egemen olmasını bekliyorum. Keşke bu operasyonla bizleri bu yanlış hareket başka yerden gelmiş olsaydı keşke bu hançeri başkaları vurmuş olsaydı. Benim üzüntüm odur. Ancak o yapanları bir tarafa bırakıyor, onlara hakkımı helal etmediğimi söylüyorum. Ama bu mesleğin bütün fedakar memurlarını bundan ayrı tutarak onlara haklarını helal etmelerini diliyorum benim hakkım geçmişse ben de helal ediyorum. Her şey açıklığa çıkacaktır.

Efkan Ala ise şu ifadeleri kullandı:

''Türkiye, son 11 yıl içerisinde bölgesinde başka ülkelerin gıpta ettiği bir ekonomik sosyal politik bir gelişme göstermektedir. Gelişmeler yaşanırken, çeşitli taraftan saldırınların beklenmesi de sürpriz değildir.

Bundan sonra da Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınması için bize düşeni yapacağız. Gelişmelerin çoğaldığı dönemlerin hemen ardından bir takım olayların ardı ardına gelmesi tesadüf değil.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim