• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Gülen için Nuh Mete Yüksel arşivi inceeleniyor

Gülen için Nuh Mete Yüksel arşivi inceeleniyor
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fethullah Gülen hakkında yürütülen soruşturma derinleştirilirken, eski DGM savcısı Nuh Mete Yüksel'in Gülen hakkında 14 yıl önce açtığı dava dosyası da incelemeye alındı.
Soruşturmayı yürüten savcılık, Gülen hakkında daha önce verilen takipsizlik ve beraat kararlarını da inceliyor. Savcılık Gülen’i, “Hükümeti ortadan kaldırmak amacıyla, örgüt kurmak, yönetmek ve darbeye teşebbüs” iddialarıyla soruşturuyor.
 
O DA ÖRGÜT DEDİ
 
DGM savcısı Nuh Mete Yüksel tarafından Fethullah Gülen hakkında 14 yıl önce hazırlanan iddianamedeki suçlamaların aynısı, bugün de gündem oldu. Savcı Yüksel, Refah ve Fazilet Partili isimlere açtığı davalar ile, FP'nin türbanlı vekili Merve Kavakçı'yı gözaltına alma girişimi nedeniyle, bugün AK Parti'de olan kadrolar tarafından sert biçimde eleştirilmiş, Öcalan, Hizbullah, Alman vakıfları gibi kritik soruşturmaları yürütmüş, Mart 2012'de de emekli olmuştu.
 
Başbakan Erdoğan, Gülen grubunu ''Çete'' olarak nitelerken, savcı Yüksel de 22 Ağustos 2000 tarihli iddianamesinde Gülen'i ''Dini kurallara dayalı bir devlet oluşturmak amacıyla, yasadışı örgüt kurmakla'' suçlamıştı. Gülen hakkında 10 yıl hapis istenen dava 2007'de Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde beraat ile sonuçlanmış ve 2008'de Yargıtay tarafından onaylanmıştı.
 
''EMNİYETE SIZIYORLAR''
 
Yüksel iddianamesinde ''Gülen Grubu, başta Milli eğitim ve emniyet teşkilatı olmak üzere bütün devlet kadrolarına sızma çalışmaları yapmaktadır. Gülen'in oluşturduğu örgüt, istişare kurulu, bölge, şehir, semt ve ev imamları gibi illegal yapılanmayla bütün ülkeyi bir ağ gibi sarmıştır '' demişti. Yüksel'in bu iddiası 17 Aralık operasyonundan sonra emniyet başta olmak üzere, kamuda  gerçekleşen büyük tasfiye ile yeniden gündeme gelmiş oldu.
 
Nuh Mete Yüksel iddianamesinde Gülen grubu için, ''Sinsi çalışmalarının önünde tek engel olarak Türk Silahlı Kuvvetlerini görmektedir. TSK'ya karşı uyguladığı politika, bazı politikacılardan alınmış tavizlerle polisi güçlendirme, böylece denge sağlama, etkinleştiği polis camiasını gerektiğinde TSK'ya karşı kullanma şeklindedir. TSK'ya sızma politikasını sessiz ve derinden devam ettirmektedir'' denilmişti.


 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim