• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Gül: Hiç kimse hukukun dışında değildir

Gül:  Hiç kimse hukukun dışında değildir
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bartın Valiliğinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

AK Parti MKYK toplantısında 3 dönem kuralının devamına ilişkin kararın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olacağı yorumlarına neden olduğunun belirtilmesi üzerine Gül, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin takvimin işlediğini, buna ilişkin tartışmaların da tabii olduğunu söyledi.

Gül, "Sayın Başbakan ile biz kendi aramızda bu konuları konuştuk. Onu söyleyeyim. Günü gelince yapılacak açıklamaları duyarsınız" ifadesini kullandı.  

Basın özgürlüğüne ilişkin soruya ise  Gül, "Basın özgürlüğü bir memleketin, demokratik ülkelerin en önemli niteliklerinden birisidir. Bu yöndeki eleştirileri dikkate almamız da fayda vardır. Önemlidir, çünkü Türkiye'nin herhangi bir şekilde başarılarını gölgeletmemek gerekir" yanıtını verdi. 

Gül, TSK'da paralel yapılanma olduğu ve bunların tasfiye edileceğine dair haberin hatırlatılması üzerine de Türkiye'nin bir hukuk ülkesi olduğunu vurguladı. Yanlışlar, hatalar, çeşitli yapılanmalar ve faaliyetlerin olabileceğini dile getiren Gül, "Nitekim telefon dinlemeleri, son dönemde ortaya çıkan çeşitli hususlar... Bütün bunlarla mücadeleler hukuk devletinde hukuk çerçevesinde olur. MGK da hukukla bağlı olan bir kurumdur. Hiç kimse hukukun, Anayasa'nın ve kanunların dışında değildir. Yanlışlar tabii ki görmemezden gelinemez ama yanlışlarla da mücadeleler hukuk çerçevesinde olur" değerlendirmesini yaptı. 

Suçu olmayan insanlara gelişi güzel herhangi bir işlemin söz konusu olamayacağının altını çizen Gül, "Yapılan yanlışlar varsa bu yanlışların üstünün kapatılmasını hiç kimsenin beklememesi gerekir" diye konuştu.

"Herkes el ele çalışıyor"

Gül, onuruna verilen öğle yemeğinde yaptığı konuşmada da şunları söyledi:

"Bir taraftan huzur ve bir taraftan da ülkemizde refahın artması, gelişmenin, ekonomik kalkınmanın sağlanması, ihtiyaçların hep karşılanması için kamu-özel herkes ele ele çalışıyor. Özellikle son 10 yıl içinde hizmetlerde çok büyük gelişmelerin olduğuna eminim ki herkes vakıftır. Ayrıca istikrar ve güven ortamı içerisinde özel sektör de büyük yatırımları Türkiye'nin her tarafına yapmaya başlamaktadır."

Bartın'ın yer altı zenginliğine dikkati çeken Gül, devletin yanında özel sektörün de buraya yatırım yapmasının beklendiğini, böylece refahın artacağını, ekonomik şartların iyileşeceğini ve çocukların geleceğinin çok daha iyi olacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün bunlar için huzurlu, hepimizin birbiriyle dayanışma içinde olması çok önemli. Farklı siyasi partiler, farklı görüşler, farklı akımlar, bunlar demokrasinin, çoğulculuğun bir gereği. Ama bu çoğulculuk içerisinde yeri geldiğinde birliği oluşturmamız veya birlik içinde çoğulculuğu gerçekleştiriyor olmamız çok önemli. Çoğulculuğu bir kavga, çekişme, enerjilerimizi boşa harcama olarak anlarsak o zaman memleket olarak da zarar görürüz. Şehirler, beldeler olarak da zarar görürüz. Küçük bir ailede bile bir çekişme başlarsa bunun sonu nereye gider bilirsiniz. Onun için birlik, beraberlik, şehrimizin geleceği söz konusu olduğunda herkesin el birliği içerisinde çalışıyor olması çok önemli."

Bu havayı ve iklimi Bartın'da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gül, vilayette ve belediyede bilgiler aldığını, yapılması ve takip edilmesi gerekenleri gördüğünü, dönüşünde bunlarla ilgili talimatları vereceğini, yapılması gerekenlerin yapılacağını bildirdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim