• BIST 9881.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

“Gücünü Rüzgardan Al”anlar YTÜ’de Buluşacak

“Gücünü Rüzgardan Al”anlar YTÜ’de Buluşacak
Yıldız Teknik Üniversitesi Rüzgar Enerjisi Kulübü'nün düzenlediği "Rüzgar Günleri'16" etkinliğinde sektörün önde gelen isimleri, akademisyenler ve...

Yıldız Teknik Üniversitesi Rüzgar Enerjisi Kulübü'nün düzenlediği "Rüzgar Günleri'16" etkinliğinde sektörün önde gelen isimleri, akademisyenler ve öğrenciler ile bir araya geliyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rüzgar Enerjisi Kulübü tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Rüzgar Günleri, 5'inci kez enerji sektörü, akademisyenler ve öğrencileri bir araya getiriyor. "Gücünü Rüzgardan Al" sloganıyla düzenleyecek olan etkinlik, 28 - 29 Mart tarihleri arasında YTÜ Yıldız Kampüsü Oditoryum Salonu'nda gerçekleşecek. Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek'in yanı sıra, Dünya Rüzgâr Enerji Birliği Başkan Yardımcısı ve Türkiye Yenilenebilir Enerji Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, CNN TÜRK Yeşil Doğa programının sunucusu Güven İslamoğlu ve World Sustainable Energy Institute Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Yıldırım ile birlikte sektörün önde gelen şirketlerinin yöneticileri etkinlikte konuşmacı olarak yer alacak.

Yenilenebilir enerji ve sürdürülebilirlik alanlarında farkındalık oluşturmak, sektörel gelişmelerin üniversite-sanayi işbirliği içerisinde takip edilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen Rüzgar Günleri 16'da öğrenciler, sektörün önde gelen firmalarının açacakları stantlarda, firmalarla doğrudan iletişime geçebilecekler. Beşiktaş Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenecek olan Rüzgâr Günleri 16 etkinliği, Yıldızlı öğrencilerin yanı sıra, tüm öğrencilere açık ve ücretsiz olacak ve ek olarak tüm katılımcılara sertifika verilecek.

RÜZGAR ENERJİSİ KULÜBÜ

Etkinliği düzenleyen YTÜ Rüzgâr Enerjisi Kulübü, 2010 yılında toplumu ve kamuoyunu rüzgâr enerjisi konusunda bilinçlendirmek amacıyla kurulmuştur. Kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği etkinlik ve teknik projeleriyle yoluna devam etmektedir.4 yıldır Hollanda'nın Den Helder kentindeki en büyük uluslararası rüzgâr etkinliği olan Racing Aeolus yarışmasına Türkiye'yi temsil etmektedir. Her sene daha iyi bir rüzgâr arabası yaparak bu etkinlikte Türkiye adına ciddi dereceler almaktadır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim