• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

GTÜ Ve Halk Bankası ’Girişimcilerle İşbirliği’ Protokolü İmzaladı

GTÜ Ve Halk Bankası ’Girişimcilerle İşbirliği’ Protokolü İmzaladı
Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ile Halk Bankası ortaklığında "Girişimcilerle İşbirliği" protokolü imzalandı.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ile Halk Bankası ortaklığında "Girişimcilerle İşbirliği" protokolü imzalandı.

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde bulunan Gebze Teknik Üniversitesinde girişimciliği teşvik etmek ve ekonomide yeni istihdam olanakları oluşturmak üzere Halk Bankası ile "Girişimcilerle İşbirliği" protokolü imzalandı. Düzenlenen protokol imzasına Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün'ün yanı sıra Halk Bankası İstanbul Anadolu 2. Bölge Koordinatörü Nazmi Bağdınlı ile üniversite akademisyenleri ve Halk Bankası yetkilileri katıldı.

Protokol imzası öncesi bir konuşma yapan Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, "En önemli kaynak insan kaynağı. İnsan kaynağını en iyi şeklide yetiştirip teknolojiyi üretecek o ilk can suyunu oluşturabilecek fırsatları nasıl sunabilirizin neticesi olarak bugün bu protokolü imzalıyoruz. Biz kolay dönemlerden geçmedik. Ülkemiz büyük bir devletin büyük bir imparatorluğun yüzyıllarca bu dünyaya hükmetmiş bir geçmişin, kültürün devamıyla ama cumhuriyet kurulurken de çok büyük sıkıntılar aşılarak kurulmuş bir devletin vatandaşlarıyız. Zorluklardan zorlukları fırsatlara çevirmeyi, teknoloji anlamında ve bilgi anlamında dünyaya hükmetmeyi hedef olarak seçiyoruz. Bugün inşallah gençlerimize girişimcilerimize can suyu olacak bu adımı atacağız" dedi.

Halk Bankası İstanbul Anadolu 2. Bölge Koordinatörü Nazmi Bağdınlı ise, "Biz Halk Bankası olarak, üniversitelerin öğrencileri yetiştirip belli bir bilgi ile donattıktan sonra mezun olduktan sonra kendi işlerini yapabilmesi için biz burada Halk Bankası olarak can suyu niteliğinde ilk yapılanmaları sağlayacak kredilerin yeni mezun arkadaşlarımıza katkı sağlaması açısından bir protokol düzenledik" şeklinde konuştu.

Öğrencilerin en büyük sıkıntısı işe başlarken sermayeleri olmaması diyen Bağdınlı, "Burada yeni mezun arkadaşlarımızın en büyük sıkıntısı ilk işe başlarken 5 bin TL'dir, 10 bin TL'dir, 50 bin TL'dir o hareketi sağlayacak hareketin, sermaye birikimi olmamasından kaynaklanan sıkıntıları vardır. Biz Halk Bankası olarak can suyu diye tabir ettiğimiz o ufak kredileri verdiğimiz zaman birkaç yıl sonra gerçekten projesine start verdiğimiz öğrenciler çok daha farklı noktalarda, daha farklı bölgelerde biz görebiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün'ün ile Halk Bankası İstanbul Anadolu 2. Bölge Koordinatörü Nazmi Bağdınlı "Girişimcilerle İşbirliği" protokolünü imzaladı.

GTÜ Ve Halk Bankası ’Girişimcilerle İşbirliği’ Protokolü İmzaladı

GTÜ Ve Halk Bankası ’Girişimcilerle İşbirliği’ Protokolü İmzaladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim