• BIST 9889.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

GTO'dan kadın girişimcilere eğitim programı

GTO'dan kadın girişimcilere eğitim programı
Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Japonya ile Ticari ve Kültürel İlişkileri Geliştirme Derneği (JTKİD), Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi...

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Japonya ile Ticari ve Kültürel İlişkileri Geliştirme Derneği (JTKİD), Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen "Fikrim Geleceğim Kadın Girişimci Eğitim Programı'nı tamamlayan 30 kadın girişimciye sertifikaları verildi.

GTO Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Acıoğlu, kadın girişimciliğin arttırılmasına desteklemek amacıyla bu yıl içinde yaklaşık 130 kadına girişimcilik eğitimi verdiklerini söyledi. "Fikrim Geleceğim Kadın Girişimci Eğitim Programı'nı da haziran ayı içinde gerçekleştirdiklerini hatırlatan Acıoğlu, bu programda 30 kadına girişimcilik eğitimi verdiklerini ifade etti. Acıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye, kadının iş hayatına katılımı konusunda dezavantajı yüksek bir ülke olmasına rağmen son yıllarda ülkemizde kadın girişimcileri destekleyecek birçok çalışma gerçekleştirildi. Vakıflar, dernekler ve odalar bu konuda çeşitli çalışmalar düzenledi. Son zamanlarda da bu alandaki politika, program ve etkinlikler hızla yaygınlaşmakta, kadın girişimcilerin sayısı artmaktadır. Kadın girişimciliğe son derece önem veren bir kurum olarak "Fikrim Geleceğim Projesi'ne destek vermek bizi ilk günden beri çok heyecanlandırmış ve memnun etmiştir. Bu projenin gerçekleşmesine ön ayak olan kurumları da tebrik ediyorum."

Japonya ile Ticari ve Kültürel İlişkileri Geliştirme Derneği Başkanı Kadir Kılıçparlar ise Türkiye'de kadının iş gücüne katılımının yüzde 30 dolayında olduğunu vurguladı. Projeyle kadınları iş gücüne katmak için yola çıktıklarını anlatan Kılıçparlar, İzmir, Gaziantep ve Kastamonu'da gerçekleştirdikleri bu programın devamını gelecek yıl Çanakkale, Antalya ve Konya'da sürdüreceklerini ifade etti.

BÜYEM Koordinatörü Alişen Kuloğlu da "Kadınlar toplum için ayrı ayrı bir değer. Toplumun yarısını teşkil ediyorlar ama iş gücünde bu temsili toplam olarak sağlayamıyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından girişimci 30 kadına sertifikaları verildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim