• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

GTO’dan “İş Dünyasının Karşılaştığı Sorunlar Ve Çözüm Önerileri” Raporu

GTO’dan “İş Dünyasının Karşılaştığı Sorunlar Ve Çözüm Önerileri” Raporu
GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ve GTO Meclis Başkanı Ali Yener ile yönetim kurulu üyelerinden oluşan GTO heyeti, dört ana başlıkta toplanan...

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ve GTO Meclis Başkanı Ali Yener ile yönetim kurulu üyelerinden oluşan GTO heyeti, dört ana başlıkta toplanan raporu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AB Bakan Yardımcısı Şahin ve Gaziantep milletvekillerine iletti

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), , Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin ve Gaziantep milletvekillerine sundu. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ve GTO Meclis Başkanı Ali Yener öncülüğündeki GTO heyeti, "İş Dünyasının Karşılaştığı Sorunlar ve Çözüm Önerileri" konulu raporunu, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Abdülkadir Yüksel, Nejat Koçer, Canan Candemir Çelik ile CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ ve MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ'ı ziyaret ederek, içeriğini paylaştı. "Ekonominin Canlanmasına Yönelik Değerlendirmelerimiz, Kanun ve Yönetmeliklere Yönelik Değerlendirmelerimiz, Sektörel Değerlendirmeler ve Gaziantep Özelinde Değerlendirmelerimiz" üst başlıklarında toplanan raporun alt başlıklarında da sorunların çözümüne ilişkin öneriler sıralandı.

GTO heyetinin bir güne sığan yoğun ziyaretine AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar katılamadı.Yurt dışından yeni dönen ve aynı gün Başbakan Ahmet Davutoğlu ile toplantısı olan Gül, toplantının uzaması üzerine GTO heyetiyle görüşemedi. Hazırlanan rapor, Gül'e daha sonra ulaştırılacak. AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ise önceden planlanan şehir dışı ziyareti nedeniyle GTO üyelerine randevu veremedi. Rapor, Tayyar'a da daha sonra verilecek.

YEMEKTE BİR ARAYA GELDİLER

KOSGEB Başkan Yardımcısı Ahmet Karakoç'la da akşam yemeğine randevulaşan GTO yönetimi, ziyaretler sırasında Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin ve milletvekillerini de yemeğe davet etti. Mecliste çalışması devam eden ve şehir dışına çıkan vekiller bu davete katılamazken, Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan ve Mehmet Gökdağ, meclisteki çalışmalarını bitirdikten sonra GTO heyetine eşlik etti. Burada da GTO üyelerinin KOSGEB'le yaşadıkları sorunlar görüşüldü. Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı toplantılarda Başbakan Yardımcısı Şimşek, AB Bakan Yardımcısı Şahin ve milletvekilleri, raporun içeriğinin gayet zengin olduğunu ifade ederek, GTO heyetine teşekkür etti.

"ŞEHRİN SORUNLARINI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ İLETTİK"

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hazırladıkları raporda ortaya çıkan sorunlara çözüm önerileri getirdiklerini belirtti.Bartık, Gaziantep ve bölgenin teşvikler, destekler, uygun faizli yatırım ve işletme kredileriyle desteklenmesinin kent ve ülke ekonomisi açısından büyük önem arz ettiğini söyledi.Son dönemde bazı bankaların vadesi gelmeyen kredileri geri çağırdığını ve yeni kredi tahsisinde firmalara zorluk çıkardıklarını vurgulayan Bartık, "Bankaların buna son vererek firmaların kredibilitesi oranında piyasayı rahatlatıcı uygulamaları devreye alması gerekmektedir" dedi.

IRAK İLE EKONOMİK İLİŞKİLER

Gaziantep'in ihracatında önemli bir yer tutan Irak'a ikinci kapının açılması gerektiğine dikkati çeken Bartık, ikinci kapının açılmasıyla Habur'da yaşanan sıkıntıların da sonlanacağına inandıklarını ifade ederek, "Irak'a yönelik bir başka talebimizde Irak vatandaşlarına vize kolaylığı sağlanmasıdır. Vize almakta zorlanan işadamları Türkiye'ye gelmekte zorluk çekmektedir" diye konuştu.

Suriyelilere yönelik çalışma izni çıkarılmasının önemli olduğunu vurgulayan Bartık, Suriyelilerin koordinasyonunun sağlanmasına yönelik Göç Bakanlığı kurulmasının da çalışmalara kolaylık sağlayacağının altını çizdi. İş hayatının önemli sorunlarının birinin de karşılıksız çek olduğunu belirten Bartık, cezai müeyyidelerin hafifletilmesiyle karşılıksız çekte artış görüldüğünü kaydederek, "Yürürlükteki çek yasası alacaklının haklarının korunması koşuluyla yeniden düzenlenmelidir. Ayrıca, güvenli ticaret ortamının tesisi ve çek alacaklılarının haklarının gözetilmesi amacıyla karşılıksız çek banka sorumluluk bedeli arttırılmalıdır" şeklinde konuştu.

GAZİANTEP'E ÖZEL TALEPLER

Sanayicilerin yatırımlarını yapmadan önce her türlü altyapının hazır olmasının verimlilik açısından büyük önem arz ettiğini belirten Bartık, şöyle devam etti:

"Ancak elektrik alt yapısındaki aksaklıklar ve gecikmeler nedeniyle acil projelerde hat ve trafolar kimi zaman şahıslar ve şirketler tarafından kendi finansmanlarıyla yapılmaktadır. Bu gibi işlemlerde yatırımcının elektrik dağıtım şirketiyle mahsuplaşması daha da önemlisi yatırımlardan önce gerekli altyapıyı hazır etmesi üretimin devamlılığı için gereklidir. Öte yandan üretimin olduğu bölgelerde yaşanan elektrik kesintilerinin de bir an önce sonlandırılmasını istiyoruz."

Bartık, Gaziantep'in ticaret, sanayi ve gastronomi kenti olduğuna dikkati çekerek, kentin algısını güçlendirmek için kamu kurumlarının ulusal ya da uluslararası geniş katılımlı toplantılarının Gaziantep'te düzenlenmesini istediklerini kaydetti.

Ankara ziyaretinde, Başkanların yanı sıra GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rıdvan Köksüzer, GTO Yönetim Kurulu üyeleri, Ali Bayram Sarıca, Ali Değer, Uğur Acıoğlu, Reis Reisoğlu ve Kemal Delioğlu'da hazır bulundu.

GTO’dan “İş Dünyasının Karşılaştığı Sorunlar Ve Çözüm Önerileri” Raporu

GTO’dan “İş Dünyasının Karşılaştığı Sorunlar Ve Çözüm Önerileri” Raporu

GTO’dan “İş Dünyasının Karşılaştığı Sorunlar Ve Çözüm Önerileri” Raporu

GTO’dan “İş Dünyasının Karşılaştığı Sorunlar Ve Çözüm Önerileri” Raporu

GTO’dan “İş Dünyasının Karşılaştığı Sorunlar Ve Çözüm Önerileri” Raporu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim