• BIST 9881.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

GTO’dan Çanakkale Deniz Zaferinin 101. Yıldönümü Kutlaması

GTO’dan Çanakkale Deniz Zaferinin 101. Yıldönümü Kutlaması
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ve GTO Meclis Başkanı Ali Yener, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin...

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ve GTO Meclis Başkanı Ali Yener, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılını kutladı.

GTO Başkanı Eyüp Bartık, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Çanakkale Deniz Zaferinin inancın ve azmin sonucu olduğunu belirtti. Cesaret ve kahramanlığın nadide örneklerinden biri olarak gösterdiği Çanakkale Zaferinin gelecek nesillere iyi aktarılması gerektiğini ifade eden Bartık, Çanakkale'de verilen mücadelenin birlik ve beraberliğin en önemli göstergelerinden biri olduğuna dikkati çekti.

Zorlukların üstesinden gelen ve Türkiye Cumhuriyetinin bugünlere gelmesine vesile olanları unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını ifade eden Bartık, "Şanlı tarihimizden çıkarılacak çok önemli dersler vardır. Çanakkale Zaferi de bunların başında gelmektedir. Yardımlaşmanın, birlik ve beraberliğin zirve yaptığı Çanakkale'de, dünyaya da önemli mesaj verilmiştir" dedi. Zorlu günlerin ardından "küllerinden yeniden doğan milletin" birlik ve beraberlikle bugünlere geldiğini vurgulayan Bartık, "Birlik ve beraberlik ruhuyla aşılamayacak engel, geçilemeyecek dağ yoktur. Birlik gücüne hiçbir güç dayanamaz, dayanamamış da. Geçmişten dersler çıkarmalıyız, geleceğe de bu derslerden çıkardığımız sonuçlarla bakmalıyız" ifadelerini kullandı.

Bartık, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit ve gazileri minnet ve şükranla andığını kaydetti. GTO Meclis Başkanı Ali Yener de, Çanakkale Savaşının tarihin akışını değiştirdiğini belirterek, bu önemli zaferin gelecek nesillere iyi anlatılması gerektiğini söyledi. Bu zaferin Türk tarihi içinde ayrı bir yeri olduğuna vurgu yapan Yener, "Çanakkale Zaferi, 1. Dünya Savaşında kahraman yiğitlerimizin cihanı hayrette bırakan kahramanlık destanıdır. Atalarımız, Çanakkale'nin geçilmez olduğunu dünyaya göstermiştir. Çanakkale zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır" ifadelerini kullandı.

Yener, Türkiye'nin bugüne gelmesi için mücadele eden Atatürk, gazi ve şehitleri rahmetle andığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim