• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

GSO, ‘’Domotex Hannover 2016 Fuarı’’nda Stant Açtı

GSO, ‘’Domotex Hannover 2016 Fuarı’’nda Stant Açtı
Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Almanya'da 16-19 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen Domotex Hannover 2016 Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları fuarında...

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Almanya'da 16-19 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen Domotex Hannover 2016 Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları fuarında stant açtı.

Almanya'nın Hannover kentinde 16-19 Ocak 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen Domotex Hannover Fuarı, dünyanın lider halı ve zemin kaplamaları fuarı olma özelliği taşıyor. Domotex Hannover 2016 Fuarında, 60 ülkeden toplam bin 441 katılımcı firma ürünlerini sergiledi. Türkiye'nin 141 firmayla katılım sağladığı fuarda Gaziantep'ten 55 firma yer aldı. Gaziantep Sanayi Odası da Ekonomi Bakanlığının Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (URGE) tebliği kapsamında yürütülen Gaziantep Dünya Hali Ticaret Merkezi Projesi kapsamında, Domotex Hannover 2016 Fuarı'nda stant açtı. Stantta, projede yer alan 42 firmanın tanıtımı yapılarak ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi. Stantta ayrıca, Gaziantep sanayisi ve ticari yapısı hakkında ziyaretçilere bilgi verilerek, tanıtım yapıldı.

GSO STANDI ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

Yerli ve yabancı birçok katılımcının ilgi gösterdiği GSO standını Türkiye Cumhuriyeti Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay ve Hannover Ticaret Ataşesi Ruhi Deniz ziyaret etti. Domotex Hannover 2016'da GSO" nun stant açmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Günay, "Ülkemizdeki halı üreticisi firmaları böyle önemli bir fuarda görmek ve kümelenme çalışmaları çerçevesinde birlik içinde hareket ettiklerini görmek oldukça sevindirici. Çalışmalarınız ve destekleriniz için çok teşekkür ediyor çalışmalarınızda başarılar diliyoruz" dedi. Başkonsolos Günay, Gaziantep'e Dışişleri Bakanlığı temsilciliğinin açılmasından ayrıca memnun olduğunu kaydederek, bunun Gaziantep'e çok yakıştığını ifade etti. Dünya halı sektörünü bir araya getirmeyi başaran Domotex Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarında GSO'nun standını ziyaret edenGSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da, "Gaziantep Sanayi Odası tarafından fuar süresince bir stant açıldı. Bu stantta Gaziantepli halıcılarımızın fuara dünyanın değişik ülkelerinden gelen alıcılarla rahat bir ortamda iş görüşmeleri gerçekleştirmesi sağlandı. AR-GE, inovasyon, üretim teknolojileri ve markalaşma anlamında dünya genelindeki üreticilerin geldiği noktanın görülmesi yanında kendi ürettiğiniz ürünlerin uluslararası pazarlarda alıcı bulması açısından da bu tür çalışmalar ve organizasyonlar büyük önem taşıyor" diye konuştu. Gaziantep Dünya Halı Ticaret Merkezi Projesi, GSO tarafından 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi konulu tebliğ uyarınca Ekonomi Bakanlığının desteğiyle yürütülüyor. Proje kapsamında firmalar, GSO tarafından organize edilen eğitimler, danışmanlık faaliyetleri, yurtdışı fuar ziyaretleri, sektörel ticaret heyetleri ve ülkemize getirilecek alım heyetleri organizasyonlarından faydalanmaya hak kazanıyor.

GSO'nun proje kapsamında gerçekleştirdiği bu faaliyetlerin maliyetinin yüzde 75'i Ekonomi Bakanlığı tarafından destekleniyor.

GSO, ‘’Domotex Hannover 2016 Fuarı’’nda Stant Açtı

GSO, ‘’Domotex Hannover 2016 Fuarı’’nda Stant Açtı

GSO, ‘’Domotex Hannover 2016 Fuarı’’nda Stant Açtı

GSO, ‘’Domotex Hannover 2016 Fuarı’’nda Stant Açtı

GSO, ‘’Domotex Hannover 2016 Fuarı’’nda Stant Açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim