• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 13 °C

Gözyaşları arasında yıkım

Gözyaşları arasında yıkım
Avcılar Ambarlı Mahallesi'ndeki "Afete maruz bölge" ilan edilen yerde bulunun evlerin yıkımı sırasında gerginlik yaşandı.

Avcılar Ambarlı Mahallesi'ndeki "Afete maruz bölge" ilan edilen yerde bulunun evlerin yıkımı sırasında gerginlik yaşandı. Evinin yıkılmasına direnen bir kadın, saatler süren çaba sonrası ikna edildi. Yaşlı bir kadın da gözyaşları içerisinde polislerle konuşarak evinin yıkılmamasını istedi.

Ambarlı Mahallesi Badem Sokak'ta bulunan binaların yıkımı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler sabah saatlerinde çalışma başlattı. Çevik kuvvet ve zabıta ekipleriye sokağa gelen belediye görevlileri binaları polis eşliğinde tahliye etti.

Tahliye çalışmalarının yapıldığı anlarda, yıkım kararı verilen 4 katlı apartmanın birinci katında oturan Yasemin Çelik, evini boşaltmak istemedi. Sokakta önlem alan polis ve belediye görevlilerinin yanına giden Çelik, "Bu rezillik ne? Vur emri çıkaracaksın sonra da beni bu binadan çıkaracaksın. Devlet büyüklerinize söyleyin, çıkmıyorum evimden." diyerek tepki gösterdi. Bir süre sonra evine giren ve balkondan görevlilere bağırarak tepkisine devam eden Çelik, eline aldığı saksıyı balkondan sokağa attı.

Yaklaşık 1 saat sonra yeniden dışarı çıkan Yasemin Çelik yetkililerin yanına giderek konuşmak istedi. Muhatap bulamayan Çelik, evine geri dönmek istedi ancak bina girişinde polis engeliyle karşılaştı. Apartmana girilmesine izin verilmeyen Çelik, balkondaki kızından bıçak istedi. Yasemin Çelik'in kızı da elinde bıçakla balkona çıkıp "Açın kapıyı atarım bıçağı" diye polislere bağırdı. Polisler herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için Çelik'in dairesine girmesine izin verdi. Uzun süren çabaların ardından da Çelik ikna edilerek evden çıkarıldı.

Yıkım kararı verilen başka bir apartmanda oturan yaşlı bir kadında sokakta güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekiplerine isyan etti. Yaşlı kadın, gözyaşları içerisinde, "Bize yardım eden yok mu, bize sahip çıkan yok mu? 3 kuruş biriktirerek ev aldık, onu da başımıza yıkıyorsunuz? Benim sizin yaşınızda çocuklarım var. Bir kere de bizi düşünün, bizi koruyun." dedi. Binaların tamamının tahliye edilmesinin ardından iş makinesi binaları yıkmaya başladı.

Gözyaşları arasında yıkım

Gözyaşları arasında yıkım

Gözyaşları arasında yıkım

Gözyaşları arasında yıkım

Gözyaşları arasında yıkım

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim