• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 14 °C

Göz Çevresi Sorunları Yaşlı Gösteriyor

Göz Çevresi Sorunları Yaşlı Gösteriyor
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Zekeriya Kul, göz çevresi sorunlarının yaşlı gösterdiğini söyledi.

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Zekeriya Kul, göz çevresi sorunlarının yaşlı gösterdiğini söyledi. Kul, "Artık Emerge ile güvenle göz çevresi hatta göz kapağının kendisine lazer atışı yapabiliyoruz. Bunun dışında uygulama ciltle ilgili birçok sorunun çözümü de oluyor" dedi.

GÖZ ÇEVRESİ NEDEN KIRIŞIR ?

Göz kapağı ve çevresinin yüzümüzün mimik hareketleri açısından en aktif bölgesi olduğunu dile getiren Op.Dr. Zekeriya Kul, "Bu bölgenin ince bir deriye sahip olması ve hemen deri altında aktif kas tabakası olduğu için, her mimik hareketi sırasında (bunun yanı sıra, güneşe maruz kalma, yaşlanma vs) akordiyon gibi kasılan kas, üzerindeki deride de katlantılara yani çizgilenmelere neden olur. Zamanla bu çizgilenmeler kalıcı kırışıklığa dönüşür. Bazı kimselerde deri açık renkli ve çok ince olduğu için genç yaşta dahi, kırışıklığa rastlanabilir. Yaş, derinin ince olması, açık renk deriye sahip olmak, güneşe maruz kalmak, sigara içmek gibi faktörler kırışıklığı artırmaktadır" diye konuştu.

Göz çevresinin her türlü estetik uygulamalarının Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanları tarafından yapıldığını ifade eden Op.Dr. Zekeriya Kul, "Ülkemizde uzmanlık dalları arasında bir tek Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı tarafından bu konuda eğitim verilmektedir. Göz doktoru yetiştiren göz hastalıkları anabilim dallarının eğitim müfredatında böyle bir alan bulunmamaktadır. Bu yüzden bir göz doktorunun estetik uygulama yapması medikolegal açıdan sorun teşkil etmektedir. Geçici olmakla birlikte günümüzde en etkin ve kesin sonuç veren yöntem botox uygulamasıdır. Ancak etkisinin geçici olması nedeniyle insanlar kalıcı sonuç arayışı içerisine girmişlerdir. Emerge deride oluşturduğu termal etki sayesinde kollajen üretimini uyararak, incelmiş ve kırışıklık oluşmuş deride iyileşme elde etmemizi sağlayacak, aynı zamanda yüzeyel cit lekelerini de ortadan kaldıracaktır" dedi.

Op.Dr. Zekeriya Kul, lazer tedavisi konusunda ise şunları söyledi:

"Emerge diğer lazer sistemlerinden farklı olarak ablatif olmayan bir teknoloji kullandığı için cildin yüzeyinde doku kaybına neden olmuyor ve cilt iyileşme hızı eski sistemlere göre çok daha yüksek oluyor. Emerge lazer özel dalga boyu ve güvenlik teknolojisi ile dünyada göz çevresi uygulamalarında FDA onayına sahip tek lazer cilt yenilme cihazıdır. Emerge lazer uygulamasından sonra cildin toparlanma süresi 1-3 gün arasında uygulamanın dozuna göre değişiyor. Emerge uygulamasından 24 saat sonra kişi kendini normal hayatına devam edebilir olarak görüyor. Uygulamadan sonra hafif bir pembemsi görünüm oluşuyor ve 24-48 saat içerisinde kişinin normal günlük aktivitelerini yapmasında sorun olmayacağını hissettiği şekle geliyor."

BU UYGULAMANIN BOTOX VE DİĞER ESTETİK UYGULAMALARDAN FARKI NEDİR?

Botox gibi etkisi geçici değildir. Ayrıca botoxun etkisinden farklı olarak direkt kasları etkilemeyeceği için, mimik hareketlerinde değişiklik oluşturmayacaktır. Ayrıca botoxtan farklı olarak derinin üst tabakasında da yenilenme elde etmemizi sağlayacaktır. Botox dışındaki diğer estetik uygulamalardan (invaziv, minimal invaziv) farklı olarak ise günlük hayattan kopmanıza neden olmuyor.

UYGULAMA BAŞKA HANGİ SORUNLARDA KULLANILABİLİYOR?

Emerge her ne kadar göz çevresi uygulamalarında bir çığır açmış olsa da tüm yüz bölgesi cilt yenilemesinde, sıkı cilt için, çatlak tedavisinde, cilt rengi açmada ve cilt gençleştirmede de kullanılabilecek bir lazer uygulamasıdır. Fraksiyonel atış yaptığı için günlük yaşamdan uzaklaştırmayacaktır.

Göz Çevresi Sorunları Yaşlı Gösteriyor

Göz Çevresi Sorunları Yaşlı Gösteriyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim