• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Göz Altı Torbaları Ve Morluklarına Çözümsüz Değil

Göz Altı Torbaları Ve Morluklarına Çözümsüz Değil
Göz altı torbaları ve morluklarından kurtulmanın mümkün olduğu bildirildi.

Göz altı torbaları ve morluklarından kurtulmanın mümkün olduğu bildirildi.

Gözaltı torbaları ve morluklarını, hemen her yaştan kadın, güzelliğini gölgeleyen bir kusur olarak görüyor. Genetik yatkınlık haricinde, yoğun iş temposu, güneş ışığına aşırı maruz kalma, uykusuzluk, vitamin ve mineral eksikliği gibi nedenler de göz çevresindeki morlukları ve torbalanmaları tetikliyor.

Adana Estelite Güzellik Merkezi uzmanlarından Dr. Gizem Toktaş Geylani, kadınların bu probleminin çözüm yollarını anlattı. Neredeyse kusursuz denebilecek bir güzelliğin imkansız olmadığını belirten Dr. Gizem Geylani, 4 yıldır hizmet verdikleri merkezlerinde hemen hemen kadınların tüm sorunlarına cevap verdiklerini kaydetti.

Göz altında oluşan torbalanmaların ve morlukların, kişiyi sadece yorgun göstermekle kalmadığını belirten Geylani, bu sorunun gözün alt kısmında yağ ve sıvı toplanmasına de neden olduğunu belirtti. Geylani, göz bölgesinde bulunan alt cilt katmanının sabit bağ dokusu eksik olduğundan göz altında şişliklerin kaçınılmaz olduğunu ifade eden Dr. Geylani, bu problemleri gidermenin de mümkün olduğunu söyledi. Morlukları ve torbalanmaları biraz da olsa azaltmanın tüyolarını veren Geylani, "Öncelikle vücuttan ödem atımını sağlamak lazım. Lenf akışını yavaşlatan her türlü etkiden uzak kalmak gerekiyor. Mesela tuzlu yemek yemekten, güneş altında çok kalmaktan, gözü yoran aktivitelerden kaçınmak gerekiyor" dedi.

Bunların dışında, her akşam göz çevresine uygun krem sürüp nazik masaj hareketleriyle bölgedeki lenf akışının da hızlanabileceğini bildiren Geylani, "Ne yazık ki bunlar sadece küçük tüyolar. Bu uygulamalar oluşmuş torbaları sadece bir nebze olsun azaltabilir, tamamen yok edemez. Çünkü göz altındaki bağ dokuyu yeterli düzeye getirmek için bazı agresif uygulamalara ihtiyaç vardır" şeklinde konuştu.

GÖZ ÇEVRESİ UYGULAMALARI

Adana Estelite Güzellik Merkezi Uzmanı Dr. Gizem Toktaş Geylani, göz çevresindeki bağ dokuyu kuvvetlendirmek için birçok teknik olduğundan bahsetti. Geylani, göz çevresine kontrollü hasarlar vererek, iyileşme sürecinde mevcut bağ dokunun sıkılaşmasını sağladıklarını dile getirdi. Göz çevresine yapılan uygulamaları anlatan Geylani, şunları kaydetti:

"Göz çevresine yapılan uygulamalardan en popüler olanları; Göz Roller'ı, Göz Mezoterapisi ve Göz Fraksiyonel Lazeri'dir. Göz Roller uygulamasında, ucunda ufak iğneler bulunan bir alet yardımıyla, dairesel hareketlerle göz bağ dokusuna çeşitli vitamin ve minarellerin ulaşmasını sağlarız. Göz Mezoterapisinde ise, 5-6 seans boyunca, bazı bitki, oksidan ve vitaminlerden elde edilen kokteyl dediğimiz canlandırıcı karışım göz çevresine uygulanır. Göz Fraksiyonel Lazerde ise, göz çevresinde oluşan pigmentasyon farkı tamamen ortadan kaldırılır. Bu işlemde, göz çevresine kontrollü olarak hasar verilir. Böylece göz çevresindeki renk açılır ve göz alt bağ dokusu kuvvetlenir.'

Kadınların artık göz altı morluklarını dert etmemeleri gerektiğini vurgulayan Geylani, tüm işlemlerin neredeyse ağrısız olduğunu söyledi. Geylani, 10-15 dakika süren uygulamalarla göz altı morluklarından ve torbalarından kurtulmanın mümkün olduğunu dile getirdi.

Göz Altı Torbaları Ve Morluklarına Çözümsüz Değil

Göz Altı Torbaları Ve Morluklarına Çözümsüz Değil

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim