• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Gong, Verusa için çaldı

Yüzde 35'i halka arz edilen Verusa Holding A.Ş. şirket payları 19 Kasım 2013 tarihinden itibaren VERUS koduyla işlem görmeye başladı. Hisseler tavan yaptı.

Enerji, demir-çelik, teknoloji, kimya, girişim sermayesi ve telekomünikasyon alanlarında faaliyet gösteren Verusa Holding, bugün tarihinde Borsa İstanbul (BIST) Genel Müdür Yardımcısı Dr. Aydın Seyman ile Verusa Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ünal ve Verusa Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Reha Çırak'ın katılımıyla düzenlenen gong töreni ile halka açıldı.

Verusa Holding, "VERUS" kodu ve 11.30 TL fiyatla işlem görmeye başladı. Verusa Holding halka arzında 11.30 TL fiyattan 7 milyon TL nominal değerli paylarının tamamı satıldı. Verusa Holding'e halka arzdan 56 milyon TL kaynak girdi ve bununla birlikte şirketin özkaynağı 123 milyon TL civarına yükseldi. Satılan hisselerin yüzde 68'lik kısmını yabancı yatırımcılar, yüzde 32'lik bölümünü ise yerli yatırımcılar satın aldı.

BIST Genel Müdür Yardımcısı Seyman törende yaptığı konuşmada, 2013 yılında Pay Piyasası'nda 16 şirketin, Gelişen İşletmeler Piyasası'nda (GİP) ise 7 şirketin paylarının halka arz edildiğini ve yaklaşık 4.591 milyar lira hasılat toplandığını belirtti. Halihazırda Pay Piyasası'nda 8 ve GİP'te 8 şirketin işlem görmek amacıyla başvuru yaptığını kaydeden Seyman, Verusa Holding ile birlikte payları Borsa İstanbul'da işlem gören şirket sayısının 419'a ulaştığını bildirdi. Seyman, "Çeşitli sektörlerde yatırımlarına devam eden Verusa Holding A.Ş. Borsa İstanbul olarak başlattığımız Halka Arz Seferberliği'ne katıldı. Verusa Holding'e başarılar diliyor, bu vesileyle diğer şirketlerimizi de sermaye piyasalarının sunmuş olduğu avantajlardan yararlanmaya davet ediyoruz" dedi.

Hisseler tavan yaptı

Verusa Holding Başkanı Mustafa Ünal da, halka arz çalışmaları süresince, yapıcı ve yönlendirici yaklaşımlarından dolayı, SPK ve BIST yöneticilerine ve uzmanlarına teşekkür etti. Verusa Holding'in karlılık ve özkaynaklar açısından zaten çok iyi olan finansal yapısını, halka arzdan gelen kaynakla daha da güçlendirdiklerini ifade eden Ünal, "2009 yılından bu yana enerji, demir-çelik, teknoloji ve girişim sermayesi alanlarında yaptığımız yatırımlarda elde ettiğimiz başarıları yatırımcılarımızla paylaşmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Yeni ortaklarımızın bize yüklemiş olduğu sorumluluğun da bilincinde olarak, karlı yatırımlarımıza devam edeceğiz" dedi. Verusa Holding olarak performans ve yatırım getirilerini her geçen yıl artırdıklarını vurgulayan Ünal, "Kendimize ve ülkemize olan güvenin bir göstergesi olarak da, birinci yılın sonunda, piyasanın düşüşünden daha büyük orandaki bir fiyat düşüşü yaşanması durumunda, tüm halka arz tutarını geri alma sözü verdik. Bize göstermiş oldukları güven sebebiyle tüm yeni yatırımcı ve ortaklarımıza da teşekkür ederiz" dedi.

Halka arz sonrası Verusa Holding hisseleri 10.2 primle tavan yaptı ve 12.45 TL'den işlem görüyor.

www.istanbulhaber.com

Etiketler: ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim