• BIST 9879.61
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

’Gökkuşağım Olur Musun?’ Bilgilendirmeye Devam Ediyor

’Gökkuşağım Olur Musun?’ Bilgilendirmeye Devam Ediyor
Zonguldak Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği'nce yürütülen, "Gökkuşağım Olur Musun?" projesi kapsamında sürdürülen eğitim seminerlerine devam edildi.

Zonguldak Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği'nce yürütülen, "Gökkuşağım Olur Musun?" projesi kapsamında sürdürülen eğitim seminerlerine devam edildi.

Zonguldak Valiliği koordinasyonunda Zonguldak Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği tarafından yürütülen ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından da destek almaya hak kazanan "Gökkuşağım Olur Musun?" projesi kapsamında, Zonguldak Merkez ve ilçelerdeki lise öğrencilerine yönelik zararlı alışkanlıklar ve bağımlılık temalı bilgilendirme seminerlerine İmam Hatip Lisesinde düzenlenen etkinlik ile devam edildi.

İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda "Gök Kuşağım Olur musun?" projesi ortaklarından Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü Uzman Psikolog Tuncay Çorak tarafından sunum eşliğinde bilgiler verildi.

'Sigara ve Nikotin Bağımlılığı" başlıklı seminerde, Türkiye'de 15 yaş ve üzerinde erkeklerin yüzde 50'si, kadınların ise yüzde 15'i sigara içmekte olduğunu ifade eden Çorak, "Sigaraya neden başlanır? Büyümenin bir sembolü olarak görmek, Sigara üreticisi şirketlerin yaptıkları yoğun kampanyalar, Reklam ve filmlerin özendirici etkisi, Kız çocuklarında erkeksi olma hevesi, meydan okuma tarzı gibi etkenleri sigaraya başlamanın önemli sebepleri arasında sayabiliriz" dedi.

Sigara içenlerin yüzde 80'inin henüz 20 yaşına vardıklarında, başladıklarına pişman olduklarını belirten Çorak konuşmasına şu şekilde devam etti: "Sigara gibi bağımlılık oluşturan etkenleri bırakma noktasında neler yapılabilir? Yürüyüşe çıkmak, duş almak, spor yapmak bunların başında gelir. Bunun yanında sigarayı bırakma esnasında baş ağrısı yaşanabilir. Bunu gidermek amacıyla duş alınabilir, hafif egzersiz, yapılabilir. Aslında bunları yaşamamak için yapılacak en iyi şey kötü alışkanlıklara başlamamaktır. Burada çok önemli bir şey var. Bazı yanlış inançlardan kurtulmamız gerekir. İnsanların çoğu bu yanılgılara yenik düşerek bağımlı oluyorlar, Bu sebepten ötürü Ben bağımlı olmam. Bir kere denemekle bir şey olmaz, Ara sıra kullanmakla bir şey olmaz, herkes kullanıyor bir şey olmuyor, Ben Kontrol edemiyorum. Benim iradem güçlüdür" şeklindeki yanlış inançlara ve düşüncelere kapılmamak gerekir."

Proje hakkında bilgi veren Zonguldak Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Başkanı Süleyman Erbay ise, "Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü, Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüyle ortak çalışmayla yürüttük. Yaklaşık 5 bin öğrenciye sağlıklı beslenme eğitimi verdik. Proje okul çağı çocuklarımızın dengeli ve sağlıklı beslenmeleri, kötü alışkanlıklara karşı bilinçlendirilmeleri, ruhen ve bedenen güçlü bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amaçlı hazırlanmış olup çeşitli etkinlik ve eğitim programlarından oluşan bir çalışmadır. Proje süresince toplamda 11 bin öğrenci ve 150 kantin işletmecisine yönelik çeşitli eğitim ve etkinliklerden oluşacak faaliyetlerimiz 31 Temmuz 2016 tarihinde son bulacaktır. Bugün bu eğitim programlarımızdan birinde İmam Hatip Lisesi öğrencilerimiz ile bir araya geldik. Yarınımızın teminatı olan gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak adına, onları zararlı alışkanlıklar ve bağımlılık hususlarında bilgilendirmek amacıyla Toplum Sağlığı merkezimizle birlikte bu seminerimizi düzenledik. Zonguldak genelinde hedefimiz 3 bin öğrenciye ulaşıp bu konularda seminerler vererek onlara faydalı olmaktır. Katkısı ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Etkinliğe yoğun ilgi gösteren öğrenciler, yapılan sunum ve anlatımın ardından Uzman Psikolog Tuncay Çorak'a çeşitli sorular sorarak merak ettikleri konularda bilgiler aldılar. Program sonunda okul idaresi, öğrencileri bilgilendirmeleri nedeniyle güzel faaliyetlerinden ötürü Zonguldak Kantinciler Odası Başkanı Süleyman Erbay ve Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü Uzman Psikolog Tuncay Çorak'a teşekkür etti. Program proje ortakları tarafından hazırlanan broşürlerin öğrencilere dağıtılmasıyla sona erdi.

’Gökkuşağım Olur Musun?’ Bilgilendirmeye Devam Ediyor

’Gökkuşağım Olur Musun?’ Bilgilendirmeye Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim