• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Gök: Cumhurbaşkanı, arzularını meşrulaştıran karar ve yönetim istiyor

Gök: Cumhurbaşkanı, arzularını meşrulaştıran karar ve yönetim istiyor
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi istek ve arzularını meşrulaştıran karar ve yönetim tarzı istediğini belirterek,...

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi istek ve arzularını meşrulaştıran karar ve yönetim tarzı istediğini belirterek, "Cumhurbaşkanı'nın anayasal sınırlarını iyice aşan, yanlış yorumlarla gaf üstüne gaf yapan anlayıştan vazgeçmesi gerekiyor. İşine gelse de gelmese de karara uyacak ve saygılı olacaktır. Aksi bir anlayışı sürdürmek, devletin kurumlarının çökmesidir. Bugün yaşadıklarımız da zaten budur." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Gök, Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül kararını içine sindiremeyen bir cumhurbaşkanı bulunduğunu ifade etti. İnsanların tutuklu kalmasına sevinen bir tutum sergilendiğini dile getiren Gök, "Bu vahim ve üzücü bir tablodur. Özgürlüklerine kavuşmasına mutlu, memnun olmayan bir profildir. Dehşet vericidir. Dünyanın hiçbir yerinde bu yoktur. Cumhurbaşkanının ciddiye alınır bir tarafı yoktur. Kendi istek, arzularını meşrulaştıran karar ve yönetim tarzı istiyor. Cumhurbaşkanı anayasal sınırlarını iyice aşan, yanlış yorumlarla gaf üstüne gaf yapan anlayıştan vazgeçmesi gerekiyor. İşine gelse de gelmese de karara uyacak ve saygılı olacaktır. Aksi bir anlayışı sürdürmek, devletin kurumlarının çökmesidir. Bugün yaşadıklarımız da zaten budur. Böyle bir tablo Türkiye'yi çok kötü sonuçlar doğuracak başka mecralara sürüklüyor." diye konuştu.

"AKP VE BAŞBAKAN ZİNCİRLERİNİ KIRMALIDIR"

Cumhurbaşkanı görüş değiştirince Başbakan, milletvekilleri, bakanların da görüş değiştirdiğine dikkat çeken Gök, tek adam siyaseti yapıldığını vurguladı. "AKP zincirlerini kırmalıdır, Başbakan zincirlerini kırmalıdır." diyen Levent Gök, "Türkiye bu tabloyu taşıyamaz. Artık Cumhurbaşkanının gündemi belirlemesine izin vermeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yaptığı açıklamaları da eleştiren Gök, Adalet Bakanlığı makamının Cumhurbaşkanının gafının meşrulaştırılacağı bir makam olmadığının altını çizdi. "Adalet Bakanlığı cumhurbaşkanının söylediklerinin şifre çözücüsü değildir." diyen Gök. Adalet Bakanının cumhurbaşkanına hizmet ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanının ciddiye alınamayacağını, çünkü nezaket kurallarına uymadığını savunan Gök, Erdoğan'ın Gine'deki sarayın yakışmadığını söylediğini hatırlatarak, "Size ne? Bunu söylemek büyük bir nezaketsizliktir. Artık Allah'a havale ediyoruz. Ciddiye alınır bir yanı yoktur." dedi.

"TÜM DOKUNULMAZLIKLAR KALKSIN"

Dokunulmazlıklar konusunda CHP'nin çok net bir tutum sergilediğini belirten Gök, CHP'nin bütün milletvekillerinin kürsü dokunulmazlığı dışındaki dokunulmazlıklarının kaldırılmasını arzuladığını söyledi. "Suçu ve suçluyu koruyamayız." diyen Gök, "Milletvekili suç işlediğinde yargılanmalıdır. Suçlar konusunda bir ayrım yapamayız. Bir kısım suçları kaldıralım, bir kısmı dursun; olamaz. Bütünü kalkmalı ve yargıya hesap vermelidir." diye konuştu.

"YAPILANLAR ŞİRKETLERİ KAYYIM ELİYLE AKP'LİLEŞTİRMEKTİR"

Kayyım'ın görevinin yönetilemez bir yerin iyi yönetilmesi olduğunu hatırlatan Gök, geçtiğimiz aylarda atanan kayyımların amacının buraları batırmak için olduğunun artık kesinlik kazandığını söyledi. Atanan kayyımların şirketleri batırma noktasına getirdiğine dikkat çeken Gök, "Çalışan insanlar, aileleri, emekleri, geçimleri yok edilmiştir. Mahkemeler eliyle kayyım, çok kötüye kullanılmışıtır; şirketleri kayyım eliyle AKP'lileştirmektir. Bu çok ciddi yanlıştır. Eğer yargı kararıyla bu insanlar beraat ederse; bu ne olacaktır? Mahkeme kararı kesinleşmeden kimsenin böylesine ağır tahribatlar oluşturacak uygulamalardan kaçınılmasın istiyoruz." şeklinde konuştu.

"UMARIM CADI AVI DEĞİLDİR"

Kayseri'de ülke ekonomisine önemli katkı yapan, ihracatla ülkeye önemli döviz girdisi sağlayan Boydak Holding'in üst düzey yöneticilerine yönelik nefret operasyonunu da değerlendiren Levent Gök, "Operasyon umarım bir cadı avı değildir. Türkiye'nin en güçlü şirketlerine yapılan bu operasyonun sadece hukuki değil, siyasi, ekonomik sonuçları vardır. Türkiye'ye gelecek yatırımları da etkiler. Kimsenin mağdur edilmemesi gerekiyor. Türkiye ekonomisine çok sıkıntılı sonuç verecektir." dedi.

"EFKAN ALA, SÖZLERİNİN MUTLAKA BİR KARŞILIĞINI GÖRECEKSİNİZ"

Sağlık Bakanının IŞİD'ci teröristleri tedavi ettiğini doğruladığını belirten Gök, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Gezi olayları üzerinden CHP'yi suçlamasına sert tepki gösterdi. Efkan Ala'nın akıldan ve izandan yoksun ifadeleriyle Türkiye'nin yönetilemediğinin açık göstergesi olduğunu ifade eden Gök, şöyle konuştu: "Nasıl bir bağ kuruyorsun, ne demek istiyorsun; onun da arkasını getirmiyor. Ne biliyorsan açıkla; nasıl kurdun bu bağı? PKK ile pazarlık yapan CHP mi, AKP mi? Güneydoğu'yu silah deposu haline getiren kim, görmezden gelin valilere diyen kim? 90 gündür Sur'da niçin bitiremediniz operasyonları? Göz yuman kim? Bre Efkan Ala, CHP'yi ne zannediyorsun? Yanlış yapıyorsun dediğimiz zaman elinizin tersiyle ittiniz. Her gün şehit haberleriyle sarsılıyoruz. Ensenizdeyiz, Efkan Ala senin de ensenizdeyiz. O sözlerinin mutlaka bir karşılığını göreceksiniz. Valilere PKK'yı görmezden gelin diyenler de sizsiniz. Terörist yığılmasına izin verdiler. Kendi çocuklarını göndermiyorlar; gariban, yoksul çocuklar, bunların yaptığının bedelini ödüyorlar. Böyle bir İçişleri Bakanını kabul etmiyoruz. İçişleri Bakanı yapılacak ehliyette değildir." Cihan

Gök: Cumhurbaşkanı, arzularını meşrulaştıran karar ve yönetim istiyor

Gök: Cumhurbaşkanı, arzularını meşrulaştıran karar ve yönetim istiyor

Gök: Cumhurbaşkanı, arzularını meşrulaştıran karar ve yönetim istiyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim