• BIST 8745.7
  • Altın 2240.672
  • Dolar 32.3333
  • Euro 35.1603
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Göçü engellemek için 63 koyun dağıtıldı

Göçü engellemek için 63 koyun dağıtıldı
Niğde'nin Bor İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, göçe karşı Bafra koyunu yetiştiriciliği projesi kapsamında 3 çiftçiye hibe destekli...

Niğde'nin Bor İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, göçe karşı Bafra koyunu yetiştiriciliği projesi kapsamında 3 çiftçiye hibe destekli toplam 63 Bafra koyunu dağıttı.

Bor İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü bahçesinde düzenlenen dağıtım programına Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Ziraat Odası Başkan Nurettin Eriç, STK üyeleri ve çiftçiler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından göçe karşı Bafra koyunu yetiştiriciliği projesinin bilgilendirme sunumu yapıldı. Programda konuşan Bor İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Erdem Nortçu, Bölgemizdeki hayvancılığın kalkınması için hem çevre şartlarına adaptasyon yeteneği yüksek, hem de verim özellikleri bakımından yüksek ırkı olan Bafra koyunu seçtiklerini söyledi. Müdür Nortçu, "Bu proje de bize inanan ve desteklerini esirgemeyen KOP idaresi daire başkanlığı koyun, keçi yetiştiricileri birliği ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile birlikte 2017 yılı boyunca devam edecektir. Bölgemizdeki hayvancılığın kalkınması için hem çevre şartlarına adaptasyon yeteneği yüksek, hem de verim özellikleri bakımından yüksek ırkı olan Bafra koyunu seçilmiştir. Bafra koyununun genel özellikleri şöyledir; ana vatanı Türkiye'dir, Amasya ilinde bulunan Gül köyü Tarım işletmesi Müdürlüğünde damızlık olarak yetiştirilen Bafra koyunu, Sakız ve Karayaka koyununun melezlenmesi ile elde edilmiştir genetik yapısı yüzde 75 Sakız yüzde 25 Karayaka ırklarından oluşmaktadır. Bafra koyunu yüksek verim özelliklerinin yanında yerli YEM kullanılarak elde edilmiş olduğundan ülkemizin çevre şartlarına adaptasyon kabiliyeti yüksektir. Bafra koyunu vücudu beyaz yapısıyla ile sakız koyununda görülen ağırlıklı olarak göz etrafı, baş ve ayaklarda siyah lekeler görülür karın altı ve ayaklar yağsızdır. Koyunlar boynuzsuz olup, Koçlarda boynuz bulunur. Canlı ağırlık koyunlarda 60 Kg. Koçlarda 70 kilogram civarındadır. İkiz doğum oranı yüksektir. Bir batımda koyun başı 102 doğum 2.2 ortalamasına sahiptir" dedi.

Konuşmaların ardından Bafra koyunları sahiplerine dağıtıldı.

Göçü engellemek için 63 koyun dağıtıldı

Göçü engellemek için 63 koyun dağıtıldı

Göçü engellemek için 63 koyun dağıtıldı

Göçü engellemek için 63 koyun dağıtıldı

Göçü engellemek için 63 koyun dağıtıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim