• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Gıselle, Kapalı Gişe

Gıselle, Kapalı Gişe
İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) tarafından sahnelendiği ilk günden beri büyük ilgi ile takip edilen "Giselle" balesi, seyircilerden tam not aldı, 19...

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) tarafından sahnelendiği ilk günden beri büyük ilgi ile takip edilen "Giselle" balesi, seyircilerden tam not aldı, 19 Ocak itibariyle 2 Şubat biletleri tükendi.

Sanatın ve sanatçının her zaman yanında olan İzmir seyircisi bu sezonda da İZDOB'u yalnız bırakmadı. İzmirli sanatseverlere klasik balenin tadını ve büyüsünü yaşatan "Giselle" balesi, İZDOB tarafından sahnelendiği ilk günden beri büyük ilgi ile takip ediliyor. 4'üncü sezonunda seyirci karşısına çıkan, müziği Adolphe Adam'a, librettosu Théophile Gautıer ve Jules-Henry Vernoy de Saınt-Georges'a ait eser; dünyada beyaz balenin vazgeçilmez eserlerinden biri olarak kabul ediliyor. Klasik balenin öncü örneklerinden sayılan eser, yine yoğun alkışlarla seyircilerden tam not aldı. 19 Ocak itibariyle eserin 2 Şubat biletleri tükendi.

30 OCAK VE 2 ŞUBAT'TA ELHAMRA SAHNESİ'NDE

Giselle'in hassas kişiliğinde yaşam bulan zarafet ve naif temaların, İZDOB bale sanatçılarının üstün performanslarıyla birleştiği, sahne üstü ve sahne arkası olmak üzere 100'den fazla kişinin görev aldığı eser, kalitesiyle ve aldığı geri dönüşlerle harcanan emeğin yersiz olmadığını gösterdi. Şenlikten dönen köylülerin kalan son salkımları toplamak için bağlara doğru gitmelerini anlatan ilk tablo ile başlayan ve Ortaçağ'da Rhine yakınlarında, bağlar içinde bir köyde geçen pastoral eserin klasik koreografisi Jean Corallı, Jules Perrot ve Marius Petıpa'ya ait. 2 perdelik eseri Serhat Nüfusçu sahneye koyarken, dekor tasarımı Nihat Kahraman'a, kostüm tasarımı Nursun Ünlü'ye, ışık tasarımı ise Oktay Kanca'ya ait. Eserin orkestra yönetmenliğini Tulio Gagliardo ile Nesrin Bayramoğulları dönüşümlü olarak üstleniyor. Biletlerinin günler öncesinden tükendiği temsil gecesinin devamı, 30 Ocak ve 2 Şubat'ta Elhamra Sahnesi'nde gerçekleşecek.

Gıselle, Kapalı Gişe

Gıselle, Kapalı Gişe

Gıselle, Kapalı Gişe

Gıselle, Kapalı Gişe

Gıselle, Kapalı Gişe

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim