• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Girişimcilik Ve Araştırmada Kadının Rolü Semineri

Girişimcilik Ve Araştırmada Kadının Rolü Semineri
Yakın Doğu Üniversitesi Centre of Excellence Başkanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı, kadının modern toplumlarda denge unsuru olduğunu söyledi.

Yakın Doğu Üniversitesi Centre of Excellence Başkanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı, kadının modern toplumlarda denge unsuru olduğunu söyledi.

Yakın Doğu Üniversitesi'nde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında "Girişimcilik ve Araştırmada Kadının Rolü" konulu bir seminer verildi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeni ile Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Center of Excellence'e bağlı Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi ve Atatürk Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü tarafından "Girişimcilik ve Araştırma da Kadının Rolü" konulu seminer düzenlendi.

Seminerde, toplumu oluşturan temel iki unsurun kadın ve erkek olduğuna değinen Yakın Doğu Üniversitesi Centre of Excellence Başkanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı; "Kadın, bir evi tutan kolonlar gibi toplumlarda teşvik edici ve taşıyıcı bir role sahiptir. Modern yaşamda toplumlardaki demokratik gelişmelere ve toplumsal sanayileşmeye bağlı olarak çeşitlenen meslekler sayesinde kadın, ev hayatından, yani sadece eş ve anne olmaktan bir başka deyişle sadece taşıyıcı kolon olmaktan iş hayatına çekilmiş ve ekonominin vazgeçilmez bir parçası konumuna gelmiştir. Kadın, bugün modern toplumlarda denge unsurudur ve kadının üretimde kilit bir yeri vardır" dedi.

Konuşmasında dünyada eserleri ile yer tutan kadınlardan örnekler veren Prof. Dr. Nedime Serakıncı, Yakın Doğu Üniversitesi'nin yeniliğe açık, girişimci faaliyetleri araştırma ve proje faaliyetleri ile öncülüklerine de değinerek; "Yakın Doğu Üniversitesi'nin bugün Avrupa Birliği normlarında talep edildiği şekilde "kadın eşitliğine" değer veren bir üniversitedir. Kadın eşitliğinin en büyük göstergelerinden biri benim gibi üst düzey yönetimde kadınlarımıza yer verilmesidir. Yakın Doğu Üniversitesi'nde Avrupa Birliği normlarında talep edilen kadın eşitliğine büyük önem verilmektedir. Üniversitemizde üst düzey yönetimlerde çokça kadın yönetici ile karşılaşabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim