• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Girişimci Adayları Kura İle Belirlendi

Girişimci Adayları Kura İle Belirlendi
Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği'nin, KOSGEB ve İŞKUR işbirliğinde gerçekleştireceği girişimcilik kursuna katılmak isteyen kişiler kura ile...

Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği'nin, KOSGEB ve İŞKUR işbirliğinde gerçekleştireceği girişimcilik kursuna katılmak isteyen kişiler kura ile belirlendi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği'nin salonunda gerçekleştirilen kura çekiminde 75 kişi belirlendi. Üç ayrı grupta toplam 75 kişinin girişimcilik kursana katılacağı programa 721 girişimci adayı başvurdu. Müracaatların fazla olmasından dolayı 75 kişi kura ile belirlendi.

İŞKUR görevlilerinin kura çekimi sonrasında 75 asil, 75 yedek kursiyer belirlendi. Dokuz gün sürecek olan eğitimlerde kursiyerlere 20 TL yevmiye verilecek.

Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Ziya Duranay, girişimcilik kursunun önemine işaret ederek, "Kurada çıkmayan arkadaşlar üzülmesin. KOSGEB tarafından önümüzdeki dönemde 12 sınıf daha oluşturulacak. Birkaç ay içerisinde bu kurada ismi çıkmayan girişimcilerimiz, diğer kurslara katılabilirler. Bu arkadaşların içerisinde işyeri açan ve girişimcilik kursuna müracaat eden kişiler var. İnşallah onlarında mağduriyetleri giderilir" diye konuştu.

KOSGEB Müdürü Şükrü Mısırlı, girişimcilere yönelik yaptığı konuşmada, "Normal olarak mülakat sistemi ile yapılır. İşini kuracağı pazar, öz kaynakları, iş kurma aciliyeti, finansal yapısı ile ilgili sorular sorularak seçmeler yapılır. Ancak herhangi bir soru işareti bırakmamak için kura yöntemini belirledik. Çok fazla müracaat var. Girişimcilik desteklerinde uygulanan hibe ve kredi miktarı artınca vatandaşların teveccühü oluştu. KOSGEB'in desteklediği alanlarda iş fikri olan bütün vatandaşlarımızı bu eğitime alacağız. Mayıs ayının sonuna kadar 300 vatandaşımız daha bu eğitimi alacak. Bunun dışında 12'si Adıyaman merkezde olmak üzere, 8'i de Besni, Gölbaşı ve Kahta ilçemizde olmak üzere 540 kursiyere daha bu eğitimleri vermeyi amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Girişimci Adayları Kura İle Belirlendi

Girişimci Adayları Kura İle Belirlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim