• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Giresun’da çam sakızlı sütlaç yapıldı

Giresun’da çam sakızlı sütlaç yapıldı
Giresun'da yaylalardaki çam ağaçlarından toplanan çam sakızlarının karışımıyla yapılan sütlaç ağızlarda ayrı bir damak tadı bırakıyor.

Giresun'da yaylalardaki çam ağaçlarından toplanan çam sakızlarının karışımıyla yapılan sütlaç ağızlarda ayrı bir damak tadı bırakıyor.

Turizm Fakültesi Aşçılık Bölümü mezunu olan İsmail Çoruh, Kümbet Yaylası'ndaki işletmelerinde yaptığı sütlacın patentini alındığını söyledi. Çam sakızlı sütlacın kendi buluşu olduğunu ifade eden turizmci ve aşçı İsmail Çoruh "Çam ağaçlarının yoğun olarak yetiştiği bir bölgede yaşıyoruz. Bölge insanımız ise nefes darlığı, diş sağlığı, ağız kokusu gibi bir çok sağlık amaçlı çam sakızı çiğnemektedir. Buradan yola çıkarak yine yaylalarda beslenen sığırların sütünü toplayarak çam sakızlı sütlaç üretimi yapmaya başladım. Şimdilik sadece yaylaya gelenlerin taleplerini karşılamaktayım ama ileriye yönelik olarak bu sütlacın patentini de aldım. Şimdiye kadar yiyenler ayrı bir aroma tadına sahip olduğunu ve yedikten sonra tıpkı ciğerlerine çam ormanlarındaki havayı çekmişçesine ferahladıklarını ifade ediyorlar" dedi.

Giresun’da çam sakızlı sütlaç yapıldı

Giresun’da çam sakızlı sütlaç yapıldı

Giresun’da çam sakızlı sütlaç yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim