• BIST 9889.76
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Giresun - Amasya Feshane' de

28 Şubat 3 Mart tarihlerinde yapılacak olan Feshane’deki Amasya ve Giresunlular etkinliklerinde yöresel lezzetler yeniden hayat bulacak.

 

İstanbul’da bulunan Amasya ve Giresunlular etkinlik boyunca hem birbirleriyle kaynaşacak hem de kültürlerini yeniden yaşama şansını yakalayacak
 
Amasyalı Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Aktaş ve Giresun Konfederasyonu Başkanı Sıtkı Ada’nın ortak girişimleriyle gerçekleştirilecek olan etkinlikte yöresel tatlar ve el sanatları ön planda tutuluyor. Organizasyon içerisinde yapılacak olan etkinliklerle konukların keyifli vakit geçirmesi planlanıyor. 28 Şubat-3 Mart tarihleri arasında Karadeniz’in yöresel lezzetlerinden tutun da el sanatları ve folklorik etkinliklerine kadar tam anlamıyla Karadeniz kültürü Feshane’de hayat bulacak. Birbirinden farklı etkinlik ve kampanyaların olacağı Feshane’de herkes kendinden bir parça bulabilecek. Bu etkinliklerin temel amacı İstanbul’da yaşayan Amasya ve Giresunluların kültürlerini unutmadan birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak. Tam bir şenlik havasında geçecek olan etkinliklerde Amasya ve Giresun İstanbul’a taşınacak.
 
POTANSİYEL VAR YATIRIM YOK
 
Etkinlik kapsamında turizmden fındığa kadar bölgenin geçim kaynaklarının da tanıtılacağını ifade eden Giresun Konfederasyonu Başkanı Sıtkı Ada bölgenin potansiyellerinin tam olarak değerlendirilmediğini belirtiyor. Dünyanın en güzel fındığının Giresun’da çıktığını söyleyen Başkan Ada haksız da sayılmaz. Çünkü fındık anne sütünün bile kalitesini artırıyor. “Fiskobirlik Atatürk zamanında kurulmuş ve fındık üreticilerini teşvik etmek amacıyla yatırımlar yapılmış. Ancak daha sonra işler amacının dışına taşmış” ifadesini kullanan Başkan Ada: “Bir de fındığı hammadde olarak satıyoruz. Mamul haline getirip markalaştıramıyoruz. Durum böyle olunca üründe katma değer de az oluyor.  Bu ülkede fındık üretilirken kayısı yoktu. Şimdi kayısının birçok çeşidi olduğu gibi dünyada markalaştı. Fındığın yüzde 80’i ülkemizde üretildiği halde borsası Hamburg’da” ifadesini kullandı.
 
TURİZM ÇEŞİTLENDİRİLEBİLİR
 
Giresun aynı zamanda turizm potansiyeli de olan bir il. Tarih kokan kale, doğayla barışık olmak isteyenler için yaylalar ve denizin tadını çıkarmak isteyenlere de deniz var. Bütün bunlara rağmen bir turizm tesisi yok. “Devlet ciddi bir turizm potansiyeli elde etmek istiyorsa değişik teşvikler vermeli” diyen Sıtkı Ada sözlerini şöyle tamamladı: “ Bu tesislerin işlemesi için gereken kolaylıkları göstererek yurtiçi ve yurtdışı tanıtımlarına ağırlık vererek bölgeyi kalkındırmalı. Böylece ülkenin gündeminde olan işsizlik durumuna da ciddi katkılar sağlanır. Bütün bunlar da gösteriyor ki ne yerel yönetimler ne de bölgenin milletvekilleri elini taşın altına koymuyor. Ankara’ya gitmeden önce ‘hizmette varız’ diyorlar gidince sesleri çıkmıyor.”
 
GEREKEN TANITIMLAR YAPILMALI
 
Aynı konuyla ilgili Amasyalılar Federasyonu Başkanı İsmail Aktaş, coğrafi olarak çok avantajlı olmasa da eldeki mevcut olanaklar yerel, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlara yeterli tanıtımlar yapılarak gelecek turist sayısının daha da fazla olması sağlanabileceğinden yana. Gelen turistin arttırılması kadar kalacağı gün sayısını da arttıracak cazibe merkezlerinin temini ve turiste Amasya’da harcama yaptırarak Amasya halkına gelir yaratacak imkanlar sağlanmasının önemini vurguladı. 28 Şubat–3 Mart 2013 tarihleri arasında yapılacak olan etkinliğin her iki ile de katlılarının önemli olduğunu belirten dernek yetkilileri yöreleri için ekonomik ve sosyal açıdan katkı sağlayacak bu etkinliğe herkesi bekliyor.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim