• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Gider; “Mondros’ta Silah Bırakmadık, Bugün De Bırakmayız”

Gider; “Mondros’ta Silah Bırakmadık, Bugün De Bırakmayız”
Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Devletin silah bırakması yönünde çağrıda bulunanlara karşı Mondros Mütarekesi'ni hatırlattı.

Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Devletin silah bırakması yönünde çağrıda bulunanlara karşı Mondros Mütarekesi'ni hatırlattı. Gider, "Bu millet Mondros'ta silah bırakma dayatmasını kabul etmedi. Dün Mondros'ta silah bırakmadık, bugün de bırakmayız" dedi.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Güneydoğu Anadolu'daki bazı ilçelerde terör yanlılarına karşı verilen mücadelede silahların susmasını talep edenlere sert sözlerle karşılık verdi. Silah bırakma çağrılarının 1918'de imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması'ndaki silah bırakma maddesiyle örtüştüğünü ifade eden Gider, "Birileri de bugünlerde çıkmış bir şey söylüyor. Silahlar sussun diyor. Yani ne diyor; taraflar silah bıraksın. Kim bu taraflar? Bir taraf belli; eli kanlı, bebek katili, Kürt Türk ayrımı falan olmayan hain terör örgütü PKK. Bununla eş tuttuğu kim? Allah affetsin bunları; 2.000 yıllık Türk Devleti. Bu ifadeler bana 30 Ekim 1918'de imzalanan Mondros Mütarekesini hatırlattı. Mütarekeye göre silahlar İtilaf Devletlerine teslim edilecektir. Yeni tabirle silahlar susacak bunun karşılığında itilaf devletleri de bize ateş etmeyecek. Ancak Yüce Türk Milleti silah bırakmayı kendine yediremedi. Önderlerini buldu silahına daha bir sıkı sarıldı. Hatırlayalım kimdi bu liderler? Öncelikle Gazi Mustafa Kemal, sonra 15.Kolordu komutanı Kazım Karabekir Paşa mütarekenin maddelerini tanımadı silahlarını bırakmadı" dedi.

"ÇANAKKALE'NİN ADINI ÇIKARMAYIN"

Çanakkale'de yapılan silah bırakma açıklamalarının Çanakkale'nin adına gölge düşürme gayreti olduğunu belirten Gider, "Bir ricam var bunlardan; gelin yapmayın, etmeyin. Şehitler diyarı olan bu şehrin unvanını, PKK destekçisi olarak andırmaya çalışmayın. Gücünüz tabii yetmez de, yeltenmeyin. Biz biliyoruz, siz de bilin. Elinde silah olan, devlete karşı silahla yürüyen her unsur, imha edilir. Silah devletin elinde mubahtır. Her fikre her eleştiriye açığız. Ne derdiniz varsa gelin konuşalım. Çözüm neyse bulalım, uygulayalım. Ama silah varsa, kusura bakmayın falan demeyeceğim. Nereye isterseniz oraya bakın, imha edileceksiniz. Elinde silah olan son hain bitene kadar mücadele devam edecek. Kararlıyız, güçlüyüz. Bu gücü aldığımız yer de saklı gizli değil. Tarihi kimliğimizden alıyoruz var mı itirazı olan? Milletimizden alıyoruz. Hem de bir kere iki kere değil, her başvurumuzda milletimizden alıyoruz bu yetkiyi. Var mı itirazı olan? Olsa ne yazar. Ak Parti kadroları iki yere hesap verir. Allaha ve Millete. Bunun dışındaki güç odaklarına da biz hesap vermeyiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim