• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Gerçek Mekan Gerçek Sınav

Gerçek Mekan Gerçek Sınav
YGS'ye kısa bir süre kala üniversite adaylarına yönelik gerçeğini aratmayacak "Gerçek Sınav Gerçek Mekan" deneme sınavı Nişantaşı Üniversitesi ve...

YGS'ye kısa bir süre kala üniversite adaylarına yönelik gerçeğini aratmayacak "Gerçek Sınav Gerçek Mekan" deneme sınavı Nişantaşı Üniversitesi ve Sınav Temel Lisesi işbirliği ile gerçekleştirildi.

Nişantaşı Üniversitesi sponsorluğunda Sınav Temel Liseleri işbirliği ile her yıl ortaklaşa düzenlenen "Gerçek Sınav Gerçek Mekan" deneme sınavı dün büyük bir katılımla gerçekleşti.

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'nde gerçekleşen sınavın öğrenciler açısından önemini anlatan Sınav Eğitim Kurumları İstanbul Bölge Koordinatörü Necdet Özcan, "Uygulamamız 6 yıldır gerçekleşiyor. İstanbul Üniversitesi'nde gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimize 7 bine yakın öğrencimiz katılıyor. Bu etkinlik öğrencilerin sınav öncesinde ve sınav anında yaşayabilecekleri kaygıları minimize etmek amaçlı düzenleniyor. Çocuklar öğrendikleri şeyleri sınavda en iyi şekilde uygulamak durumundalar. Öğrendiklerini sınavda doğru bir şekilde aktaramazlarsa bütün çabaları boşa gidebilir. Sınav kaygısı da bizim aşmak için uğraştığımız çok önemli bir konu.. ÖSYM'nin bütün süreçlerini burada tatbik ediyoruz. Çocuklar gerçek sınavda nelerle karşılaşacaksa aynı uygulamayı burada da yaşayacak. Bu onlar için son derece faydalı bir uygulama. Bu sınavı başka okullarda da yapabilirdik. Ülke çapında tarihi değere sahip olan İstanbul Üniversitesi'ni seçmemizin nedeni ise bu okulun çocuklar açısından sembolik bir anlamı olduğunu düşünmemiz. Öğrenciler de dünya çapında bir okulda sınava girmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Bir de üniversite ortamını görüyorlar. Daha önce okul gezileri yapıyorduk fakat gerçekçi olması açısından sınavı böyle bir ortamda yaşamaları çok farklı bir deneyim olacak" diye konuştu.

"SINAVI HAYAT MEMAT MESELESİ YAPMAMALI"

"Yıl içerisinde deneme sınavları yapıyoruz. Çocuklar kendi okullarında ve arkadaşlarıyla sınava girdiklerinde çok fazla heyecan yaşamıyorlar. Oysa gerçek sınavda bilmedikleri bir ortamda tanımadıkları kişilerle gözetmenler eşliğinde sınav oluyorlar" diyen Necdet Özcan; Çocuklarımız bu sınavı hayat memat meselesi haline getirmemeliler. Bundan sonrasında da sınavın tekrarı var. Bu psikoloji ile sınava girerlerse bildiklerini maksimum düzeyde aktarabilirler. İşi zihinlerinde ne kadar fazla büyütürlerse sınav anında o kadar telaş yaşayabilirler ve bu da onların sınav performansını düşürebilir" ifadelerini kullandı.

" HER ZAMAN ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDAYIZ"

YGS sınavına az bir süre kala öğrencilerin heyecanını paylaştıklarını ve tercih döneminde de öğrencilere doğru meslek-okul seçimi için rehberlik hizmetleri vereceklerini dile getiren Nişantaşı Üniversitesi Etkinlik Projeler Daire Başkanı Dilek Sevtap Gürbüz; "Sınav Temel Liseleri'nin bizim okulumuzda çok fazla öğrencisi var. Bu sene yine öğrencilerimize Nişantaşı Üniversitesi'nin fakülte ve meslek yüksekokullarında alacakları kaliteli eğitimi anlatmak, gelecekteki iş hayatlarında Nişantaşı Üniversiteli olmanın kendilerine katacağı değeri paylaşmak üzere buradayız. Her sene olduğu gibi bu sene de Sınav Temel Liseleri'yle de tercih döneminde birlikte olacağız. Öğrencilerin tercih yaparken doğru meslek seçmeleri, hedeflerini doğru belirlemeleri konularında ücretsiz tercih danışmanlığı hizmetimizi de kendilerine sunacağız. Her zaman öğrencilerimizin yanında olmaktan mutluyuz. Hepsine bu sınavda olduğu gibi İki hafta sonra girecekleri YGS ve ardından girecekleri LYS sınavında da başarılar diliyoruz. Nişantaşılı olma ayrıcalığını yaşamaları için onlara elimizden gelen fırsatı vereceğiz" şeklinde konuştu.

"ANNE-BABA BASKI YAPMAMALI"

'Gerçek Sınav Gerçek Uygulama" deneme sınavının gerçekçiliği öğrencileri olduğu kadar velileri de heyecanlandırdı. Çocuklarını sınava getiren veliler bu sınavın her şeyin sonu olmadığını düşüncesinde birleşti. Bu deneme sınavı sayesinde kaygılarından kurtulmayı planlayan geleceğin aydın adayları da anne-babalarına kendilerini baskı altına hissetmelerinin üzerlerinde olumsuz etki oluşturacağını dile getirdiler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim