• BIST 9923.41
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

Genelkurmay Başkanlığı: Cizre, Silopi ve Sur'da 33 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı: Cizre, Silopi ve Sur'da 33 terörist etkisiz hale getirildi
Genelkurmay Başkanlığı, devam eden operasyonlarda dün Şırnak'ın Cizre ilçesinde 27, Silopi ilçesinde 2, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ise 4 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, dün Şırnak'ın Cizre ilçesinde 27, Silopi ilçesinde 2 ve Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 4 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, dün Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonda 27 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Böylece operasyon kapsamında etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 391 oldu. Operasyonda 9 el yapımı patlayıcı imha edildi, bir RPG-7 roketatar, bir tabanca, bir tabanca şarjörü, muhtelif cins ve miktarda 176 fişek, 2 av tüfeği, 5 kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir el telsizi, iki dizüstü bilgisayar ve bir el dürbünü ele geçirildi.

Silopi'de devam eden operasyonda da 2 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Buradaki operasyonda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı böylece 142 oldu.

Bölücü terör örgütü mensubu 4 teröristin etkisiz hale getirildiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonda da 8 el yapımı patlayıcı imha edildi, 5 av tüfeği ele geçirildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 108'e ulaştı.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bir araçta yapılan aramada, bölücü terör örgütü PYD'ye götürülmek üzere 2 bin 90 ilaç ele geçirildi, olayla ilgili iki kişi gözaltına alındı. 

Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan bir terörist Suruç'ta, bir terörist de Ceylanpınar ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde de Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan bölücü terör örgütü mensubu yakalandı. İlçede, bir ev ve eklentilerinde yapılan aramada 138 tüp ele geçirildi, yol kontrolü sırasında da "terör amaçlı yardım ve yataklık suçundan" bir, "Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet suçundan" iki olmak üzere üç kişi muhtelif örgütsel dokümanla gözaltına alındı.

Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 10 bölücü terör örgütü mensubu güvenlik güçlerine teslim oldu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim