• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Genelkurmay Başkanı 10 Günde 16 Şehit Verdiğimiz Nusaybin'de

Genelkurmay Başkanı 10 Günde 16 Şehit Verdiğimiz Nusaybin'de
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, sıcak çatışmaların yaşandığı Nusaybin'e gitti. 'Azim' ve 'kararlılık' mesajı verdi. Mardin'de şehitler için düzenlenen törene katıldı.

Nusaybin İlçesi'nde 14 Mart tarihinden itibaren sokağa çıkma yasağı konularak jandarma ve polis özel harekat timlerinin başlattığı operasyonlar devam ediyor. 15 Mart tarihinden beri ilçede PKK'lıların gerçekleştirdiği saldırılarda toplam 16 asker ve polis şehit oldu. Saldırıların çoğu tuzaklanan bombalarla gerçekleşti.

Acı haberlerin peş peşe gelmesinin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, operasyonların sürdüğü ve sık sık çatışmaların yaşandığı Nusaybin'e gitti. Akar, Nusaybin'de milletin huzur ve güvenliğinin sağlanması için teröristlere karşı büyük bir cesaret ve özveri ile yürütülen mücadelenin kamu güvenliği tesis edilene kadar azim ve kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

KOMUTANLARLA BİRLİKTE CENAZE TÖRENİNE KATILDI

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi ile birlikte Mardin'de devam eden operasyonlarda şehit olan askerlerin cenaze törenine katıldı.

ORGENERAL AKAR, NUSAYBİN'DE İNCELEME VE DENETLEMELERDE BULUNDU

Orgeneral Akar, cenaze töreninin ardından "Teröristle Mücadele Harekatı" icra eden birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere Nusaybin'e geçti. Burada, operasyonların icrasında hep birlikte, büyük bir dayanışma içerisinde kahramanlık ve fedakarlık örneği gösteren Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma ve Emniyet mensupları ile görüşen Orgeneral Akar'a, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok ve Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak da eşlik etti.

"SİVİL HALKIN ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN AZAMİ GAYRET GÖSTERİLECEK"

Açıklamada, "Yapılan görüşmelerde Orgeneral Akar tarafından, daha önce icra edilen operasyonlarda olduğu gibi bundan sonra da sivil halkın zarar görmemesi için azami gayretin gösterileceği, milletimizin huzur ve güvenliğinin sağlanması için teröristlere karşı büyük bir cesaret ve özveri ile yürütülen mücadelenin kamu güvenliği tesis edilene kadar azim ve kararlılıkla devam edeceği vurgulanmıştır" ifadelerine yer verildi.

MARDİN'DE ŞEHİTLER İÇİN DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lıların saldırılarında şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Gökhan Bakır, Jandarma Uzman Çavuş Yıldıray Oflaz ve Jandarma uzman Onbaşı Ulaş Açıkgöz'ün Mardin'deki uğurlama törenine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da katıldı. Törende şehit Bakır'ın eşi Yeşim Bakır, eşinin arkadaşlarına sarılarak, "Sizden tek bir şey istiyorum. O da eşimin kanını yerde bırakmayın" dedi.

KIŞLADA UĞURLAMA TÖRENİ

Mardin'in sokağa çıkma yasağı süren Nusaybin İlçesi'nde dün PKK'lı teröristlerin silahlı saldırılarda şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Gökhan Bakır, Jandarma Uzman Çavuş Yıldıray Oflaz ve Jandarma uzman Onbaşı Ulaş Açıkgöz için Mardin Selen Kışlası'nda uğurlama töreni düzenlendi.

Törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, 70'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, Mardin Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ve şehit yakınları ile silah arkadaşları katıldı.

"BU CANİLİKLERİN HESABINI MUTLAKA VERECEKLER"

Şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Hava Savunma Teğmen Muhammet Çakmak, şehitlerin daima Türk milletinin kalbinde yaşadıklarını ve yaşamaya devam edeceklerini belirterek, "Hukuku, insan temel hak ve özgürlüklerini, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm bu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasi ve özgürlüğe tamamen aykırı ve ters şekilde en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir" dedi.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un okuduğu duanın ardından sonra şehit olan askerler Jandarma Astsubay Başçavuş Gökhan Bakır'ın cenazesi memleketi olan Balıkesir'e, Jandarma Uzman Çavuş Yıldıray Oflaz'ın cenazesi Bolu'ya ve Jandarma uzman onbaşı Ulaş Açıkgöz'ün cenazesi ise defin edilmek üzere Çanakkale'nin Biga ilçesine uğurlandı.

"EŞİMİN KANINI YERDE BIRAKMAYIN"

Törenden sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve protokol üyeleri şehitlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek teselli etti. Törene kızları Ezgi ve Duru ile katılan Şehit Astsubay Başçavuş Gökhan Bakır'ın eşi Yeşim, şehidin operasyonda yaralanan arkadaşlarına sarılarak, "Sizden tek bir şey istiyorum. O da eşimin kanını yerde bırakmayın" dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim