• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Gençlerin Erbakan Ağabey’i, Gaziantep’te

Gençlerin Erbakan Ağabey’i, Gaziantep’te
Başarısı Avrupa'dan ve ABD'den tescilli, tüm dünyanın "Çılgın Türk" olarak tanımladığı, üniversite öğrencilerinin yeni idolü, ünlü otomobil tasarımcısı...

Başarısı Avrupa'dan ve ABD'den tescilli, tüm dünyanın "Çılgın Türk" olarak tanımladığı, üniversite öğrencilerinin yeni idolü, ünlü otomobil tasarımcısı Erbakan Malkoç, Gaziantep Üniversitesi'ndeki öğrencilerle bir araya geldi.

20 yılı aşkın süredir kişiye özel otomobil dönüşümü yaparak tüm dünyanın takip ve taklit ettiği bir isim haline gelen Erbakan Malkoç, girişimcilik öyküsünü öğrencilerle paylaşmaya devam ediyor. Türkiye ekonomisinin ihtiyacı olan girişimci ruhları ortaya çıkarmak için yıl içerisinde 50 üniversitede, 15 bin öğrenciyle bir araya gelen Malkoç, bu kez Gaziantep Üniversitesi öğrencileriyle buluştu. Gaziantep Üniversitesi'nin sadece Erbakan Malkoç'a özel olarak düzenlediği "Girişimcilik – Liderlik" konferansı kapsamında öğrencilerle bir araya gelen Malkoç, öğrencilere Ardahan'dan ABD'ye uzanan başarı hikayesini anlattı. Başarılı olmak isteyen her insanın, her engeli aşabileceğini kendi hayatından örneklerle anlatan DizaynVip Yönetim Kurulu Başkanı Erbakan Malkoç, "Hepinizin ışıl ışıl gözlerine bakıyorum ve diyorum ki, "Evet, bu ülke işte bu gençlere teslim edilebilir" Ülkemizi işte böyle sizin gibi gençler kalkındıracaktır. Hepinizin hedefleri, hayalleri eminim ki birbirinden çok farklıdır ama önemli olan bu hayallere sahip olmak ve onları gerçekleştirmek için var gücünüzle çalışmaktır. Marka olmak, tüm dünyada tanınır hale gelmek ve hatta ülkenizin gururu olmak! İlk duyduğunuzda bunlar size imkansız gelebilir ama o durumda lütfen benim hayatımı gözünüzün önüne getirin. Bugünlerin ilk adımını henüz 10 yaşında, bir tamirhanede çırak olarak attım. O zamanlar ayağımda giyecek ayakkabı yoktu. Ustalarımdan çok dayak yedim. Ben hep hayallerimin peşindeydim, farklı şeyler yapmaya çalışıyordum. Ama ustalarım bana hep karşı çıktı. Ben onlar gibi rutinin içerisinde kaybolmak, "iyi" ile yetinmek istemiyordum. "Hep daha iyisi'ni yapabilmek için hayallerimin peşinden koştum. 18 yaşımda kendi işimi kurdum. 1992 yılında 20 metrekare üzerine kurduğum DizaynVip, bugün 10 bin m2'lik fabrikası ve 100'ün üzerinde profesyonel kadrosuyla sektörün öncüsü bir dünya markası konumunda." dedi.2013'te Uluslararası Marka Liderleri Zirvesi Lob'in Europe'ta "Avrupa'nın En İyi Otomobil Tasarımı Ödülü"nüve 2014'te ABD'nin en prestijli organizasyonu IMA IMPACT Teknoloji Zirvesi'nde "dünya'da otomobil tasarımında teknolojiyi en iyi kullanan firma" ödülünün sahibi olan Erbakan Malkoç, kendisini ayakta alkışlayan gençlere, " "Yapamazsın" diyenlere karşı duracak tek güç, sizin çalışma ve başarı azminizdir. Hepinizle gurur duyuyorum" diyerek konuşmasını tamamladı.

Gençlerin Erbakan Ağabey’i, Gaziantep’te

Gençlerin Erbakan Ağabey’i, Gaziantep’te

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim