• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Gençler Türkiye Ve Dünya Sorunlarını GKV’de Masaya Yatırıyor

Gençler Türkiye Ve Dünya Sorunlarını GKV’de Masaya Yatırıyor
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Avrupa Gençlik Parlamentosu Kulübü tarafından organize edilen ve Türkiye'nin birçok ilinden yaklaşık 200 öğrencinin...

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Avrupa Gençlik Parlamentosu Kulübü tarafından organize edilen ve Türkiye'nin birçok ilinden yaklaşık 200 öğrencinin katıldığı 1. Gaziantep Kolej Vakfı Ulusal Forumu, Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin'in yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları'nda düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirilen 1. Gaziantep Kolej Vakfı Ulusal Forumunun açılış törenine Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Şehitkâmil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Gaziantep İl ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Celal Ersoy, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcıları Kasım Ateş ve Can Hoşcan ile çok sayıda davetliyle konuk okulların öğretmen ve idarecileri katıldı.

Açılış konuşmasında gençlere tavsiyelerde bulunan Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin, geçmiş yıllarda bu tür aktivitelerin yapılmasının zor olduğunu da belirterek, sosyal aktivitelerin insan yaşamındaki önemine değindi. Gençlere geçmiş dönemlerde yaşadığı anılarından da söz eden Şahin geleceğe yönelik tavsiyelerde bulundu.

En büyük keşfin insanın kendisini keşfetmek olduğunu belirten Şahin, gençlerin her şeyden önce kendilerini keşfetmesi gerektiğini ve sahip oldukları özelliklerin farkına vararak yaşamlarını buna göre şekillendirmeleri gerektiğini de vurgulayan Şahin, mutlaka hayal kurmalarını, kurdukları hayallerin, gelecekleri olabileceğini ve hayallerinin peşinden gitmeleri gerektiğini, böylelikle de hayatta birçok şeyi gerçekleştirebileceklerini, Ülkemize yararlı bireyler olarak yetişmeleri için yaşamsal deneyimlerden yola çıkararak öğütlerde bulundu.

Gaziantep Kolej Vakfı Ulusal Forumunun sadece GKV için değil, Gaziantep ve Türkiye içinde önem taşıdığına dikkat çeken Bakan Yardımcısı Ali Şahin, gençlerin Dünya ve Türkiye sorunlarını masaya yatırarak kendilerince buldukları çözüm önerilerini ilgili kurumlarla paylaşmalarının önemli olduğunu belirtti. Gaziantep Kolej Vakfı Ulusal Forumunun açılış törenine katılan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz ise, Etkinlikten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek forumda Türkiye ve dünya ile ilgili birçok konunun tartışılacak olmasının önemine dikkat çekerek Gaziantep ve Türkiye'de yaşayan Suriyeli sığınmacı çocukların eğitimiyle ilgili sorunlarında bir gündem maddesi olarak alınmasının çok önemli da önemli yararlar sağlayacağını ifade etti. Ayrıca Gaziantep'in sığınmacı Suriyeli çocukların eğitimi için önemli çalışmalara imza attığını belirtti.

"GKV FORUMU 200 ÖĞRENCİYLE START ALDI"

Bu yıl birincisi gerçekleştirilen 1. Gaziantep Kolej Vakfı Ulusal Forumuna Üsküdar Amerikan Lisesi, Tarsus Amerikan Lisesi, TED Okulları, BİLFEN Okulları, Final Okulları, Cengiz Aytmatov Sosyal Bilimler Lisesi, Maltepe Uğur Okulları, Irmak Okulları, SANKO Koleji, Bahçeşehir Koleji, Yeditepe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi gibi lise ve üniversite düzeyindeki öğrencilerden oluşan yaklaşık 200 kişilik bir ekibin oluşturacakları küçük gruplarla çalışmalarını sürdürecek. Bu grupların yaptığı çalışmalar ve ürettiği düşünceler , 7 Mart Pazartesi günü, Gaziantep Ticaret odasında yapılacak büyük oturumda tartışılacak ve kapanış bildirgesi olarak yayımlanacaktır.

1. Gaziantep Kolej Vakfı Ulusal Forumu açılışı töreninin sonunda Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin ve Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz" a katkılarından dolayı, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar tarafından birer plaket takdim ederek teşekkürlerini ifade etti. Foruma katılan öğrencilerin dört gün boyunca sürecek olan çalıştayın startını verdiler.

Gençler Türkiye Ve Dünya Sorunlarını GKV’de Masaya Yatırıyor

Gençler Türkiye Ve Dünya Sorunlarını GKV’de Masaya Yatırıyor

Gençler Türkiye Ve Dünya Sorunlarını GKV’de Masaya Yatırıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim