• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Genç Memur-sen’den Kudüs Ve Mescid-i Aksa Konferansı

Genç Memur-sen’den Kudüs Ve Mescid-i Aksa Konferansı
Genç Memur-Sen Manisa İl Temsilciliği tarafından düzenlenen ve konuşmacı olarak Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkan Yardımcısı Salim Yılmaz'ın katıldığı...

Genç Memur-Sen Manisa İl Temsilciliği tarafından düzenlenen ve konuşmacı olarak Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkan Yardımcısı Salim Yılmaz'ın katıldığı Mescid-i Aksa ve Kudüs İzlenimleri konulu konferans gerçekleştirildi.

Manisa Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen konferansa Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, Basın İlan Kurumu Manisa İl Müdürü Kenan Tokgöz, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Akış, İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç, Manisa Araştırma Derneği (MANA-DER) Başkanı Şaban Mertyürek, Anadolu Gençlik Derneği Manisa Şubesi Başkanı Metin Engin, Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Mesut Öner, Memur-Sen'e bağlı sendikaların temsilcileri ve yönetim kurulu üyeleri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Memur-Sen üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Konferans Akpınar Camii İmam Hatibi Cebrail Çelik'in okuduğu Kur'an tilavetiyle başladı.

ÜZERİMİZE DÜŞEN SORUMLULUK

Açılış konuşmasını yapan Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Mesut Öner, "Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi ve harem mescitlerin üçüncüsüdür. Bu bakımdan Kudüs ve Mescid-i Aksa bizim çıkış noktamızdır. Kudüs bizim ortak davamızdır. Şu an Filistinli kardeşlerimiz, bizim adımıza, ümmet adına Mescid-i Aksa'yı koruyorlar. Asıl sorumluluk sadece Filistinlilerde değil ümmetin omzundadır. Filistin meselesi bütün Müslümanların meselesidir. Kurucu Genel Başkanımız, Kudüs Şairi Mehmet Akif İnan'ın şiirinde dillendirdiği Mescid-i Aksa'nın ağıtını duyan ve bütün İslam âleminin umudu büyük ve güçlü Türkiye'yi ihya ve inşa etme gayretinde olan Memur-Sen gençliği olarak ilk kıblemize ve mazlum Filistin halkına sahip çıkma adına üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız." dedi.

ORTAK DAVAMIZ

Konferansta konuşan Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, "Kudüs rabbin şehri, Mescid-i Aksa ilk kıblemizdir. Kudüs bütün dinlerin kutsal kabul ettiği, Peygamberlerin yaşadığı kadim bir şehir. Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya ben de ziyaret ettim ve Filistinli kardeşlerimizin Kudüs nöbetine ve yaşadıklarına bizzat şahit oldum. Ortak davamız Kudüs'e, Mescid-i Aksa'ya ve Filistinli kardeşlerimize sahip çıkmalıyız. Kudüs'ü o kutsal beldeyi mutlaka ziyaret etmeli, Kudüs'ü gündemimizden düşürmemeli, unutmamalı, unutturmamalıyız." şeklinde konuştu.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkan Yardımcısı Salim Yılmaz, Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya gerçekleştirdiği ziyarete dair izlenimlerini detaylı fotoğraf ve videolar eşliğinde anlattı.

Kudüs'ün, imar edildiği bölgenin merkezi ve başkenti olageldiğini vurgulayan Yılmaz, "Hz. Ömer'in fethi ile başlayan ve 80 yıllık bir Haçlı işgali hariç bin yol boyunca İslam beldesi olan Filistin toprakları, bugün ne yazık ki İsrail tarafından planlı bir şekilde işgal edilmiştir. Bu işgal, 1948'de resmi anlamda devlet ilanı ile başlamış, 1967'deki 6 gün savaşı ile de Kudüs bütünüyle işgal altına alınmış ve bütün Filistin topraklarını içine alacak şekilde planlı olarak devam etmiştir." dedi.

KUDÜS, İSRAİL'İN BASKI VE TEHDİDİ ALTINDA

Kudüs'e giriş ve çıkışların İsrail askerleri tarafından kontrol edildiğini, her yerde güvenlik kameralarının olduğunu ifade eden Yılmaz, "İsrail, Kudüs'teki bütün gayrimenkullere yahut arazilere el koymak için her türlü fırsatı değerlendiriyor. Bir bina satın alıyor ve oradan o bölgeye yayılıyor. Sık sık İsrail askerlerince kontrol ediliyorsunuz. Baskıyı ve tehdidi her bölgede hissediyorsunuz. Buna rağmen Filistinliler mücadeleye devam ediyorlar. İsrail zulmüne boyun eğmiyorlar. İbadetlerini en güzel şekilde ve tadil-i erkana uygun gerçekleştiriyorlar. Türk olduğunuzu öğrenince çok memnun kalıyorlar. Müslümanları yanlarında görmek istiyorlar." şeklinde konuştu.

Konferansın sonunda konuşmacı Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkan Yardımcısı Salim Yılmaz'a Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu tarafından çiçek ve hediye takdim edildi.

Genç Memur-sen’den Kudüs Ve Mescid-i Aksa Konferansı

Genç Memur-sen’den Kudüs Ve Mescid-i Aksa Konferansı

Genç Memur-sen’den Kudüs Ve Mescid-i Aksa Konferansı

Genç Memur-sen’den Kudüs Ve Mescid-i Aksa Konferansı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim