• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Genç Ekonomistler Kentle Buluşuyor

Genç Ekonomistler Kentle Buluşuyor
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bölümü öğrencilerinin kurduğu Genç Ekonomistler Topluluğu, yaptıkları seminer...

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bölümü öğrencilerinin kurduğu Genç Ekonomistler Topluluğu, yaptıkları seminer ve etkinliklerle farkındalık oluşturmaya başladı.

Her hafta kent ekonomisi ve kariyer planlamasında etkin olabilecek kişi ve kurumları konuşmacı olarak davet ettikleri programlar düzenleyen Genç Ekonomistler Topluluğu üyeleri, böylece üniversite ve kent buluşmasına da katkı sağlıyor. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Genç Ekonomistler Topluluğu'nun bu haftaki konuğu olan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, yüzlerce öğrenciye hitap etti.

Programın açılış konuşmasını yapan YYÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Melen, Genç Ekonomistler Topluluğu'nun çok önemli bir çalışma yaptığını belirterek, "Özellikle Necdet Takva'yı davet etmeleri çok doğru bir tercih. Ben kendisini tanıdıktan sonra çok değerli olduğunu gördüm. Öğrencilerin de bu önemli değerden faydalanmasını istiyorum. Kent adına, ekonomi yönetimi adına çok doğru bir isim tercih etmişler" şeklinde konuştu.

Genç Ekonomistler Topluluğu'nun konuğu olan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise, gençlerin çok önemli bir misyon üstlendiklerini belirterek, "Bize düşen görev sizi hayata hazırlamaktır. Van hak ettiği yerde değil. İstatistiklere göre bu ülkenin en yoksul kentlerinden birinde yaşıyoruz. Bu durumu değiştirmek için çok çalışmalıyız" dedi.

Takva, Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin öğrencilerine katkı olması için özellikle İran'a yapacakları bir program da 10 öğrenciyi davet edeceklerini belirterek, "Öğrencilerin iş hayatına atılmadan önce deneyim kazanmaları gerekir. Bu açıdan Van TSO olarak 10 öğrenciden oluşan bir grubu İran'a götüreceğiz. Gerek üniversiteleri gözlemleme, gerekse İran pazarını görmeleri açısından önemli bir deneyim kazanacaklardır" şeklinde konuştu.

Van ekonomisi ve istatistiklerle desteklenen bir sunum yapan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, yaklaşık iki saat öğrencilerle bir arada oldu. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Takva, öğrencilere Van TSO'yu okullarının bir parçası olarak görmelerini, özellikle eğitim hayatlarına katkı için ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

Genç Ekonomistler Topluluğu tarafından programa katılma anısına Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva'ya plaket takdim edildi.

Programa YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van KOSGEB Müdürü Bilal Emre Yörük, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reha Saydan, Van TSO Akademik Danışmanı ve Genç Ekonomistler Topluluğu Koordinatörü Doç. Dr. Menaf Turan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Genç Ekonomistler Kentle Buluşuyor

Genç Ekonomistler Kentle Buluşuyor

Genç Ekonomistler Kentle Buluşuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim