• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Genç: “Eğitim Gelişmenin Lokomotifidir”

Genç: “Eğitim Gelişmenin Lokomotifidir”
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Eğitim, geçmişimizi bugüne bağlayan bir köprü olmasının yanı sıra geleceğin temellerini atan bilimsel, sosyal...

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Eğitim, geçmişimizi bugüne bağlayan bir köprü olmasının yanı sıra geleceğin temellerini atan bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimin lokomotifi konumundadır" dedi.

Başkan Osman Genç, ilçede yeni açılan bir özel koleje "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu. Okul Kurucusu İsmail Kılıçarslan ve okul yöneticileriyle görüşen Başkan Genç, Canik'te en önem verdikleri konunun eğitim olduğunu söyledi. Eğitime en çok yatırım yapan belediye olduklarını ifade eden Genç, "Eğitim, geçmişimizi bugüne bağlayan bir köprü olmasının yanı sıra geleceğin temellerini atan bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimin lokomotifi konumundadır. Bu nedenle eğitime 35 milyon liralık yatırım yaptık" diye konuştu.

TOPYEKUN EĞİTİM

Eğitimin hayat boyu devam eden bir süreç olduğunu ifade eden Başkan Genç, şunları söyledi: "Canik'te eğitim alt yapısı sorununu çözdük. Okul sayımızı 7'den 21'e çıkardık. Çocuklarımız artık fiziki şartları iyileştirilmiş teknolojik eğitim yuvalarında geleceğe hazırlanıyor. Canik artık eğitimin her kademesine sahip bir eğitim merkezi. İlçemizde sadece çocuklarımız için değil, gençlerimiz, kadınlarımız, ailelerimiz için eğitim tesisleri yaptık. Canik'te topyekun bir eğitim hakim" şeklinde konuştu.

"GELECEĞİMİZİ İNŞA EDİYORUZ"

Bir ülkenin en büyük zenginlik kaynağının yetişmiş insan gücü olduğunu belirten Genç, "Kalkınmanın temel unsurunun eğitim olduğu günümüzde kabul edilen bir gerçektir. Yaptığımız eğitim yatırımları ile geleceğimizi inşa ediyoruz. Biliyoruz ki ülkemizin geleceği gençlerimizin omuzlarında yükselecektir. Bu nedenle eğitime yapılan her bir yatırım bizim için çok değerlidir" ifadelerini kullandı.

Ziyarette öğretmenlerle de sohbet eden Başkan Genç, kolejde eğitim gören öğrencilerin de sevgi gösterileriyle karşılaştı.

Genç: “Eğitim Gelişmenin Lokomotifidir”

Genç: “Eğitim Gelişmenin Lokomotifidir”

Genç: “Eğitim Gelişmenin Lokomotifidir”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim