• BIST 10197.83
  • Altın 2402.551
  • Dolar 32.2602
  • Euro 34.7247
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 28 °C

Genç: Bunların ar damarı kalmamış

Başbakan Erdoğan ve hükümetin gelişmeler karşısındaki tutumunu eleştiren Kamer Genç, "Bunların ar damarı kalmamış" dedi.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, "AK Parti'nin Meclis Başkanlık Divanı'nı aracı etmek suretiyle Meclis'i çalıştırmaması TBMM'nin itibarına vurulan bir darbedir" dedi.

Genç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında İstanbul merkezli soruşturma nedeniyle Türkiye'nin olağanüstü günlerden geçtiğini, böyle bir dönemde Meclis'in çalışmamasının yanlış olduğunu savundu.

Milleti düşünen bir Meclis'in çalışarak, yolsuzluklar konusunu kamuoyuna aksetmesini sağlaması gerektiğine işaret eden Genç, AK Parti'nin Meclis'i tatil etmek gibi bir yaklaşımı varsa bunu, Genel Kurulu açıp kapatarak değil, açık yüreklilikle, karar alarak yapması gerektiğini söyledi. Genç, "Meclis Başkanlık Divanını aracı etmek suretiyle Meclis'i çalıştırmaması TBMM'nin itibarına vurulan bir darbedir. Bu darbenin baş sorumlusu da Cemil Çiçek'tir" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ev sahipliğinde Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Kültür Sanat Büyük Ödülleri'nin takdim törenine oğlu'nun adı İstanbul merkezli soruşturmaya karışan bakanlardan Muammer Güler'in de katıldığını hatırlatan Genç, "Abdullah Gül konuşuyor, 'Merak etmeyin. Yolsuzluk olmuşsa yargı halleder' diyor. Abdullah Bey bari sen bunu söyleme. Orada İçişleri Bakanı'nı davet etmişsin. Oğlu hapiste. Ve orada onure ediyorsun. Hangi yargı?" diye sordu. İstanbul Emniyet Müdürü'nün görevden alınarak, yerine yeni bir ismin atanmasının üçlü kararname ile gerçekleşmesi gerektiğini ileri süren Genç, Cumhurbaşkanı Gül'ün bu duruma tepki göstermemesini eleştirdi. 

Başbakan Erdoğan ve hükümetin gelişmeler karşısındaki tutumunu da eleştiren Genç, "Eskiden, 'ar damarı çatlamış bunun' denirdi. Şimdi bunlarda ar damarı kalmamış" dedi. 

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın da istifa etmesi gerektiğini öne süren Genç, milletvekili olarak vicdanının rahatsız olduğunu belirtti. Genç, "Bunlara laf tesir etmiyorsa başka bir yol mu bulalım? Ne yapalım? Diyorlar ki 'Kamer Genç küfürbaz'. Bugüne kadar kendimi çok tuttum. Bundan sonra aslında küfür etmek mi lazım? Ne yapmak lazım. Gaz döküp yakmak mı lazım, kaba kuvvete mi başvurmak lazım? Siyasette insanların umudunu tüketmemek lazım. Kendilerine tavsiye ediyorum, bu iktidarda hakikaten şeref, ar, edep, sorumluluk duyguları varsa biran önce istifa etsinler, biran önce seçime gitsinler" diye konuştu. 

Son günlerde kendisiyle ilgili "küfürbaz" olduğu sözlerinin sıklıkla sarf edildiğini belirten Genç, bu yaklaşımın kendisini üzdüğünü ve rencide ettiğini aktardı. Siyaset hayatı boyunca herhangi bir sinkaflı söz kullanmadığını bildiren ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile arasında yaşanan olayları hatırlatan Genç, her iki olayda da sarf ettiği sözlerin hakaret olmadığını savundu. Genç, siyasi hayatı boyunca yanlışlarla ve haksızlıklarla mücadele ettiğini, mücadele gücünü zayıflatmak için kendisine bir takım sıfatlar yakıştırıldığını, bu yaklaşımı kamuoyunun vicdanına bıraktığını da söyledi.  

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim