• BIST 9774.34
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Genç avukatlardan asgari ücret isyanı

Genç avukatlardan asgari ücret isyanı
Bursa Genç Avukatlar Meclisi, Bursa Barosu tarafından belirlenen bin 600 TL'lik asgari ücrete isyan etti.

Bursa Genç Avukatlar Meclisi, Bursa Barosu tarafından belirlenen bin 600 TL'lik asgari ücrete isyan etti. Genç avukatlar adliye önünde yaptıkları basın açıklamasında kendileri için belirlenen bin 600 liralık asgari ücret tutarının çok yetersiz olduğunu belitti. Kentte yaklaşık 700 civarında işçi avukat bulunduğunu ifade eden Bursa Genç Avukatlar Meclisi Yürütme Kurulu Başkanı Türker Sarnık, bu sayının stajyerlerle birlikte bini geçtiğini söyledi.

Genç avukatlar adına basın açıklaması yapan Türker Sarnık, Bursa Barosu tarafından yapılan duyuru ile TBB'nin yönetmeliği gereğince genç avukatlar asgari ücretinin belirlendiğini anlatırken, "Bursa Barosu yönetim kurulunun bir avukat yanında avukatlık ortaklığında veya avukatlık bürosunda ücret karşılığı birlikte çalışan avukatların aylık net asgari ücretlerinin bin 600 TL, yol, yemek olarak belirlenmiştir." dedi.

Yıllardır süren işçi avukat çalışmaları ve 2013 yılında ilki Bursa'da yapılan Genç Avukatlar Kurultayındaki mücadeleler ile yürürlüğe giren yönetmeliğin Bursa Barosu'nun belirlediği asgari ücretle anlamsız hale geldiğini belirten Avukat Sarnık, "Bursa Barosu'nun belirlediği bu ücret avukatlık mesleğine adeta hakaret niteliğindedir ve itibarını zedelemektedir. Bursa Barosu'na kayıtlı avukatların yüzde 70'inin işçi avukat olarak çalışıyor olmasına karşın bu avukatların görüşleri sorulmadan, konuya muhatap kurum ve kuruluşlarının fikir ve teatisi alınmadan alınan bu karar hakkaniyete uygun değildir." şeklinde konuştu.

BU PARA ZARURİ İHTİYACA YETMEZ

Belirlenen tutarın bir avukatın zaruri ihtiyacı olan giyim, kuşam, kitap, dergi, sosyal yaşam ve seyahat gibi ihtiyaçlarını bile karşılamayacağına dikkat çeken Türker Sarnık, şöyle devam etti: "Bursa Barosu yönetim kurulunun diğer tüm barolardan daha düşük seviyede belirledikleri bu ücreti tespit ederken kullandıkları yöntem ve kıstasları açıklamalarını talep ediyoruz. Ankara Barosu 2 bin 250 TL., İzmir ve Kocaeli, Gaziantep ve Baroları 2 bin TL olarak asgari ücret belirlerken Bursa Barosu neden bu barolardan 400-600 TL daha düşük bir ücret belirlemiştir." şeklinde sordu.

Bu kararın Bursa Barosu'nun vizyonu ve misyonuna yakışmadığının altını çizen Av. Türker Sarnık, bu kararın düzeltilmediği taktirde her türlü hukuki ve demokratik mücadeleye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Basın açıklamasında bulunan diğer genç avukatlar ise alkışlarla alınan kararı kınadı.

Genç avukatlardan asgari ücret isyanı

Genç avukatlardan asgari ücret isyanı

Genç avukatlardan asgari ücret isyanı

Genç avukatlardan asgari ücret isyanı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim