• BIST 10045.74
  • Altın 2427.372
  • Dolar 32.4375
  • Euro 34.7804
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 21 °C

Gemerek’te Genç Girişimci Kursları Başladı

Gemerek’te Genç Girişimci Kursları Başladı
Gemerek Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Gemerek Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından sözü verilen ve iş kuran girişimciye 50 bin lira hibe desteği için gerekli olan girişimcilik sertifikası için Gemerek Halk Eğitim Merkezi girişimcilik kurslarını başlattı. Kursların başladığını öğrenen vatandaşlar Gemerek Halk Eğitim Merkezi'ne ilk gün 120 kişi girişimcilik sertifikası için başvuru yaptı.

Konuyla ilgili konuşan Gemerek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Cemal Akbakla; "Gemerek Halk Eğitim Müdürlüğü olarak kursiyerlerim müracaatlarını değerlendirerek genç girişimcilik konusunda kurs açmayı planladık. Yerel basınımızla, belediyemizle gerekli duyuruları yapınca, 40-45 kişilik bir kursiyer beklerken, gördük ki müracaat edenlerin sayısı 100'ü geçti. 105 kişi kontenjanlı kursumuzu başlattık. Atatürk Çok Programlı Lisesi'ndeki öğretmenlerimizden faydalanarak bakanlığımız koymuş olduğu modüler sistemdeki kurs programını indirdik. Yeterli kursiyer ve öğretmeni bir araya getirerek kursumuzu başlattık. Bu kursumuz 3 iş günü sürecek ve kursun sonunda sınav yapılacak, sınavda başarılı olanlara Genç Girişimcilik Sertifikalarını vereceğiz. Gemerek'imize hayırlı olsun" dedi.

Genç Girişimcilik Kursu Öğretmeni Yıldız Tekez ise,"Girişimcilik kursumuzu girişimcilerimiz fikirlerini geliştirsinler, hem de mevcutlarda işi olan insanların bu işlerini daha da geliştirmesi için eğitim veriyoruz. Bu kursun sonunda sertifika vereceğiz. Bu sertifikayla hem bankalara başvurduklarında yatırım amaçlı ya da kuruluşlara başvurduklarında kursiyerler için faydalı olacak. Hem iş kurduklarında daha rahat bir şekilde hareket edecekler. Nasıl davranmaları gerektiğini az çok öğrenecekler. Faydalı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Kursiyerlerden Bayram Sağırkaya ise; "Girişimcilik kursunu duyduk çok sevindik. Katılıyoruz ve devletimize teşekkür ediyoruz bizlere yardımcı oldukları için. İnşallah sertifikamızı alacağız ve bir işe girmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim